Pikantni krompir iz rerne
Recept za začinjeni pečeni krompir savršen je dodatak svakoj vrsti mesa. Izuzetno je ukusan zbog začina koji mu daju neverovatnu aromu, a isto tako i pikantan zbog tucane paprike.
Vaš krompir iz rerne biće spreman za 30 minuta, a dobićete količinu za 6 ljudi. Ako volite mekan i sočan pečeni krompir od kojeg cela kuća zamiriše posebnim mirisom, isprobajte ovaj recept i zasigurno ćete uživati u njemu.
Sastojci
- 1 kg sitnijih crvenih ili belih mladih krompira
- 100 gr kukuruznog brašna
- 2 kašičice belog luka
- 2 kašike sušenog ruzmarina
- 1 kašika soli
- 1/4 kašičice crnog bibera
- 2 kašike rendanog parmezana
- 1 kašičica ljute tucane paprike
- maslinovo ulje

Način pripreme
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Podmažite pleh. Pomešajte beli luk, ruzmarin, so, tucanu papriku i biber.
Pod mlazom hladne vode oljuštite krompir uklanjajući mu višak kožice. Ako želite iseckajte krompir na sitnije delove, a možete ih ostaviti i cele. Ukoliko se odlučite za drugu opciju birajte manje krompire.
Krompir dobro uvaljati u kukuruzno brašno, stavite na pleh i pospite maslinovim uljem. Stavite preko izmešane začine, a zatim pospite rendanim parmezanom.
Pecite na 220 stepeni 25 do 30 minuta.
NAŠA PREPORUKA: Crveno-plavo-bela salata od krompira
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter