Vodna dijeta za vitku liniju i zdrav organizam

Svi oni koje zanima gubitka kilograma, često eksperimentišu sa mnogim vrstama dijeta, u nadi da će im pomoći u dostizanju cilja. Pitanje je koje dijete zaista rade i koje neće naštetiti opštem zdravlju.

Jasno vam je da nema metoda koje će doneti rešenje preko noći. Kao i za sve u životu što je vredno, treba da utrošite svoje vreme u vraćanju balansa i zdrave telesne težine. Kada jednom shvatite da je gubljenje težine proces koji traje, biće vam lakše da usvojite neke zdravije životne stilove koji će vas na kraju dovesti do željenog cilja.

Šta je vodena dijeta?

U principu, vodena dijeta je drugo ime za post na vodi.

Glavni problem ove vodene ishrane je u tome što kada u potpunosti izbacite hranu iz obroka, izbacujete i neophodne hranljive materije koje su vašem telu potrebne za održavanje zdravlja. Ovakav način ishrane je poznat o svom jo-jo efektu, da kilograme koje izgubite na postu, vrlo brzo povratite kada počnete ponovo normalo da jedete.

Naravno, treba naglasiti da na gladovanju, gubite i značaju mišićnu masu. Zato, većina nutricionista smatra, da ćete vašem telu naneti više štete nego koristi ako se rešite da pijete samo vodu nekoliko dana.

Kako bi izgledao dan na vodenoj dijeti uz jogu i meditaciju

Oni koji su probali vodenu dijetu ili post (jedan dan) slažu se u jednom da je suzdržavanje od hrane više psihološka borba, a manje telesna. Zato joga i meditacija mogu biti od pomoći u prevazilaženju psiholoških prepreka.

Naravno, sasvim je dovoljno upražnjavati „gladan dan“ jednom tokom nedelje, nema potrebe da taj period duže traje. Ovakav način suzdržavanja od hrane omogućava telu da izbaci višak toksina i da odmori sistem za varenje. Takođe, veoma je dobra taktika za smanjenje insulinske rezistencije.

vodena dijeta

Plan za 24 sata

08 časova voda.

09:30  časova joga i meditacija.

09:30 časova voda i prstohvat himalajske soli.

11:00 časova voda.

12:30 časova voda i prstohvat himalajske soli.

14 časova voda.

14 časova joga i meditacija.

15:30 časova voda i prstohvat himalajske soli.

17 časova voda.

18:30 časova voda.

19 časova šetnja.

20 časova voda.

21:30 časova voda.

Dakle, da li vodena dijeta treba da bude nova taktika za gubitak kilograma? Da, samo ako se mudro i razumno koristi, jedan dan tokom nedelje. Naravno, neće vam pomoći ako se tokom nedelje nalivate sokovima i jedete brzu hranu i slatkiše, a onda držite jedan gladan dan u nadi da ćete neutralisati sve negativne posledice maltretiranja sopstvenog tela, lošom hranom.

Ovakva način vodene dijete može biti koristan u gubitku kilograma samo ako ga kombinujete sa kvalitetnom hranom. Jedite pre svega, obilje svežeg povrća, umereno voća (ima puno fruktoze), kvalitetnih proteina (meso, jaja, riba), koštunjavih plodova i slično.

Napomena, količina vode na vodenoj dijeti nije ograničena. Naravno, budite razumni, do 3 litara vode je preporučena količina.


 

NAŠA PREPORUKA: Mlečna dijeta

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter