Uštipci za savršen početak dana!
Kada pomislimo na uštipke, obično mislimo na mekane jastučiće od testa posute prah šećerom. Ovog puta iznenadite ukućane sa slanim uštipcima od mesa krabe i kukuruza.
Pored očiglednih hranjivih prednosti ovih uštipka, gotovo sigurno neće proći nezapaženo vaš specijalitet kod svih onih koji su ljubitelji morskih plodova. Krabe su veoma ukusne i sočne te će ovakav način pripreme zadovoljiti sve ukuse, a posebno najmlađe!
Sastojci
- 4 šolje ulja od kikirikjia
- 3 šolje brašna
- 2 šolje mleka
- 1 kašika praška za pecivo
- 1 kašika soli
- 1 kašika belog luka
- 1 kašičica majčine dušice
- 1 kašičica ljutog sosa
- 450 gr mesa krabe
- 2 šolje kuvanog kukuruza
- 1/4 šolje seckanog peršuna
- 1/4 šolje seckanog mladog luka

Način pripreme
Zagrejte ulje u dubljoj šerpi.
Pomešajte mleko, brašno, prašak za pecivo, so, majčinu dušicu i ljuti sos i napravite testo.
Dodajte ostale sastojke i lagano promešajte.
Sipajte kašiku po kašiku testa u ulje.
Pržite uštipke 2 do 3 minuta sa povremenim okretanjem.
Poslužite sa svojim omiljenim sosom.
NAŠA PREPORUKA: Tri recepta za ljutu i začinjenu piletinu
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter