Piletina na gurmanski način

Šta ima slađe od pilećih krilaca? Još kada se u recepturu umeša ljuta papričica, tada možemo slobodno da kažemo da je senzacija ukusa na vrhuncu!

Na raspolaganju su vam tri recepta za ljutu i začinjenu piletinu, a na vama je da ih isprobate i da se uverite i sami u neodovljiv ukus koji gotovo sigurno ni jednog gurmana neće ostavi ravnodušnim.

Ljuta i začinjena piletina, Recept br.1

Sastojci

  • 1 konzerva Parmezan sira
  • 2 kašike parmezana
  • 4 kašike peršuna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 250 gr margarina
  • oko 2 kg pilećih krilaca

Način pripreme

Obložite pleh aluminijumskom folijom.

Istopite margarin u tiganju. Isecite krilca. Pomešajte sve sastojke. Umačite krilca prvo u margarin pa u sir. Stavite ih na pleh i pecite na 180 stepeni 1 sat. Poslužite vruća.

piletina recepti

Ljuta i začinjena piletina, Recept br.2

Sastojci

  • pilećih krilaca
  • 125 gr margarina
  • 1 flaša ljutog sosa
  • 2 kašike meda
  • Tabasko sos
  • 2 kašičice ljute paprike

Način pripreme

Ispržite krilca u dubokom ulju. Ocedite i onda ih stavite u sos. Izvadite i ocedite višak sosa pa poslužite.

Ljuta i začinjena piletina, Recept br.3 

Sastojci

  • 2 kg pilećih krilaca
  • 350 gr ljutog sosa
  • 125-250 gr butera

Način pripreme

Ispržite pileća krilca i ocedite višak masnoće. Pomešajte ljuti sos i otopljeni buter, dodajte krilca i dobro zagrejte.


 

NAŠA PREPORUKA: Slatka i hrskava jabuka

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter