Piletina na gurmanski način
Šta ima slađe od pilećih krilaca? Još kada se u recepturu umeša ljuta papričica, tada možemo slobodno da kažemo da je senzacija ukusa na vrhuncu!
Na raspolaganju su vam tri recepta za ljutu i začinjenu piletinu, a na vama je da ih isprobate i da se uverite i sami u neodovljiv ukus koji gotovo sigurno ni jednog gurmana neće ostavi ravnodušnim.
Ljuta i začinjena piletina, Recept br.1
Sastojci
- 1 konzerva Parmezan sira
- 2 kašike parmezana
- 4 kašike peršuna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 250 gr margarina
- oko 2 kg pilećih krilaca
Način pripreme
Obložite pleh aluminijumskom folijom.
Istopite margarin u tiganju. Isecite krilca. Pomešajte sve sastojke. Umačite krilca prvo u margarin pa u sir. Stavite ih na pleh i pecite na 180 stepeni 1 sat. Poslužite vruća.

Ljuta i začinjena piletina, Recept br.2
Sastojci
- pilećih krilaca
- 125 gr margarina
- 1 flaša ljutog sosa
- 2 kašike meda
- Tabasko sos
- 2 kašičice ljute paprike
Način pripreme
Ispržite krilca u dubokom ulju. Ocedite i onda ih stavite u sos. Izvadite i ocedite višak sosa pa poslužite.
Ljuta i začinjena piletina, Recept br.3
Sastojci
- 2 kg pilećih krilaca
- 350 gr ljutog sosa
- 125-250 gr butera
Način pripreme
Ispržite pileća krilca i ocedite višak masnoće. Pomešajte ljuti sos i otopljeni buter, dodajte krilca i dobro zagrejte.
NAŠA PREPORUKA: Slatka i hrskava jabuka
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter