Ko je jednom proba, uvek je rado opet sprema
Tradicionalna i veoma poznata škotska čorba probudiće sva vaša čula i ugrejati vas u zimskim danima, jer postoje neki ukusi koji se nikada ne zaboravljaju. To su svakako omiljeni kolač ili neki stari bakin recept za koji nas vezuju drage uspomene.
Takav ukus ima i tradicionalna škotska čorba. Nabavite sve potrebne sastojke i bacite se na posao. Zasigurno ćete uživati u plodovima svog kulinarskog rada!
Sastojci
- 450 gr ovčijeg vrata ili junetine, a meso može biti i mleveno ako više volite tako
- 1 litar vode
- 60 gr ječma
- šaka graška koji je preko noći bio potopljen u vodi
- 1 repa srednje veličine
- 2 šargarepe
- 1 praziluk
- 1 crni luk
- malo parče kupusa ili kelja
- ljuta papričica (po izboru)
- peršun, so i biber

Način pripreme
Uzmite veliki lonac za čorbu.
Stavite vodu u lonac, dodajte meso i ječam. Neka to provri pa ubacite sitno iseckanu repu, šargarepu, praziluk, crni luk i grašak. Smanjite temperaturu i ostavite da se krčka 90 minuta a onda ubacite kupus ili kelj.
Ako niste koristili mleveno meso, pre serviranja izvadite meso i iscepkajte ga pa vratite u čorbu. Posolite i pobiberite i pospite peršunom.
NAŠA PREPORUKA: Supa od jastoga
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter