Ko je jednom proba, uvek je rado opet sprema

Tradicionalna i veoma poznata škotska čorba probudiće sva vaša čula i ugrejati vas u zimskim danima, jer postoje neki ukusi koji se nikada ne zaboravljaju. To su svakako omiljeni kolač ili neki stari bakin recept za koji nas vezuju drage uspomene.

Takav ukus ima i tradicionalna škotska čorba. Nabavite sve potrebne sastojke i bacite se na posao. Zasigurno ćete uživati u plodovima svog kulinarskog rada!

Sastojci

  • 450 gr ovčijeg vrata ili junetine, a meso može biti i mleveno ako više volite tako
  • 1 litar vode
  • 60 gr ječma
  • šaka graška koji je preko noći bio potopljen u vodi
  • 1 repa srednje veličine
  • 2 šargarepe
  • 1 praziluk
  • 1 crni luk
  • malo parče kupusa ili kelja
  • ljuta papričica (po izboru)
  • peršun, so i biber
škotska čorba

Način pripreme

Uzmite veliki lonac za čorbu.

Stavite vodu u lonac, dodajte meso i ječam. Neka to provri pa ubacite sitno iseckanu repu, šargarepu, praziluk, crni luk i grašak. Smanjite temperaturu i ostavite da se krčka 90 minuta a onda ubacite kupus ili kelj.

Ako niste koristili mleveno meso, pre serviranja izvadite meso i iscepkajte ga pa vratite u čorbu. Posolite i pobiberite i pospite peršunom.


 

NAŠA PREPORUKA: Supa od jastoga

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter