Mekane i sočne palačinke sa ukusom citrusa i vanile
Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli palačinke. Obzirom da su nam lako dostupne, te da ih možemo kupiti kada god poželimo, obično doživimo razočarenje jer ne dobijemo šta smo želeli.
Da ne biste dolazili u situaciju da jedete žilave i bezukusne palačinke isprobajte recept od koga se dobija mekana i sočna palačinka.
Ovo testo za savršene palačinke prosto se topi u ustima. Pored osnovnih sastojaka sadrži i vanillin šećer koji doprinosi slatkoći ukusa. Rendana limunova kora mu daje posebnu citrusnu aromu pa sve skupa daje očaravajući miris i ukus.
Vaša kuća zamirisaće na svež limun i vanilu. Isprobajte, bićete oduševljeni ovom recepturom koja pored toga što je savršena odskače od standardnog načina pripreme testa za palačinke.
Sastojci
- 2 jaja
- 250 gr brašna
- 250 ml mleka
- 250 ml kisele ili obične vode
- 1 vanil šećer
- izrendana kora jednog limuna
- 2 kašike ulja
- prstohvat soli

Način pripreme
Umutiti jaja. Dodati so, mleko, vodu, brašno, vanil šećer i dobro umutiti da nema grudvica. Zatim dodati ulje i izrendanu koru limuna i još malo mutiti.
Podmazati tiganj uljem. U zagrejanom tiganju kutlačom sipati testo. Kada se testo odlepi od tiganja, okrenuti palačinku i peći sa druge strane dok ne porumeni.
Filovati palačinke po želji.
NAŠA PREPORUKA: Suvi kolači sa limunom
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter