Lako, brzo i ukusno

Testenina sa tunjevinom je recept koji nije zahtevan za pripremu i napravi se za relativno kratko vreme. Tako da, ako ste mnogo gladni, a nemate spreman obrok, ova testenina će se vrlo brzo pripremljena naći na vašem stolu.

Ako vam je dosadilo da jedete tunjevinu na jedan te isti način, obično sa crnim lukom i hlebom, evo jedne ideje koja će vam se sigurno dopasti kada isprobate ovaj recept. Sastojci za pripremu ovog jela uglavnom su prisutni u svakom domaćinstvu te ga možete spremiti u svakom trenutku.

Testenina u kombinaciji sa tunjevinom i paradajzom odličan je i osvežavajući obrok posle napornog radnog dana, a može biti i idealan ručak na random mestu.

Sastojci

  • 1 pakovanje testenine
  • 8 kašika maslinovog ulja
  • 3 ili  4 čena belog luka
  • 2 grančice peršuna
  • 500 ml paradajza iz konzerve
  • 2 kašike balzamiko sirćeta
  • 2 konzerve oceđene tunjevine
  • čeri paradajz 
Testenina sa tunjevinom

Način pripreme

U tiganju na maslinovom ulju ispržite beli luk. Dodajte paradajz, so i biber  i pržite još 10 do 12 minuta.

Skuvajte testeninu, ocedite je i stavite je u tiganj sa paradajzom i lukom. Na kraju sipajte tunjevinu, balzamiko sirće, pospite sitno iseckanim peršunom i dobro promešajte. 

Dekorišite čeri paradajzom i odmah poslužite.


 

NAŠA PREPORUKA: Uštipci od mesa krabe i kukuruza

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter