Lako, brzo i ukusno
Testenina sa tunjevinom je recept koji nije zahtevan za pripremu i napravi se za relativno kratko vreme. Tako da, ako ste mnogo gladni, a nemate spreman obrok, ova testenina će se vrlo brzo pripremljena naći na vašem stolu.
Ako vam je dosadilo da jedete tunjevinu na jedan te isti način, obično sa crnim lukom i hlebom, evo jedne ideje koja će vam se sigurno dopasti kada isprobate ovaj recept. Sastojci za pripremu ovog jela uglavnom su prisutni u svakom domaćinstvu te ga možete spremiti u svakom trenutku.
Testenina u kombinaciji sa tunjevinom i paradajzom odličan je i osvežavajući obrok posle napornog radnog dana, a može biti i idealan ručak na random mestu.
Sastojci
- 1 pakovanje testenine
- 8 kašika maslinovog ulja
- 3 ili 4 čena belog luka
- 2 grančice peršuna
- 500 ml paradajza iz konzerve
- 2 kašike balzamiko sirćeta
- 2 konzerve oceđene tunjevine
- čeri paradajz

Način pripreme
U tiganju na maslinovom ulju ispržite beli luk. Dodajte paradajz, so i biber i pržite još 10 do 12 minuta.
Skuvajte testeninu, ocedite je i stavite je u tiganj sa paradajzom i lukom. Na kraju sipajte tunjevinu, balzamiko sirće, pospite sitno iseckanim peršunom i dobro promešajte.
Dekorišite čeri paradajzom i odmah poslužite.
NAŠA PREPORUKA: Uštipci od mesa krabe i kukuruza
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter