Testenina kao glavno jelo ili kao prilog mesu ili ribi
Testenina sa buterom u kalifornijskom stilu se obično jede uz zelenu salatu i može biti prilog uz bilo koju vrstu mesa ili ribe.
Ako volite ukus butera i parmezana i blagu hrskavost prepečenih hlebnih mrvica onda će vas ova testenina zasigurno oduševiti. Za ovaj recept je najbolje koristiti neku širu testeninu kao što su lingvini ili fetućini kao i pene ili rigatoni. Za koju god testeninu se odlučite, nećete napraviti pogrešan izbor.
Sastojci
- 450 gr testenine
- 2 kašike soli
- 6 kašika butera
- 1 šolja rendanog parmezana
- 1/4 šolje tostiranih hlebnih mrvica
- mleveni biber

Način pripreme
Provrite vodu pa u nju stavite so i testeninu. Dok se testenina kuva, iseckajte buter i ostavite ga da omekša.
Kada se testenina skuva, procedite je i ostavite 1/4 šolje vode u kojoj se kuvala. Vratite oceđenu testeninu u lonac i dodajte buter, polovinu sira i polovinu hlebnih mrvica.
Promešajte da se sve lepo rasporedi. Dodajte tečnost u kojoj se kuvala testenina. Žačinite biberom.
Prebacite u činiju za posluživanje pa pospite preostalim sirom i mrvicama hleba.
NAŠA PREPORUKA: Nemačka testenina
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter