Neverovatno ukusni i slatki, bez šećera
U poslednje vreme mnogo se govori o ovsenim pahuljicama kao o nečemu što je dobro za naš organizam te zbog toga mnogi pribegavaju konzumiranju ove žitarice.
Ovas je žitarica bogata vitaminima, mineralima, gvožđem, bakrom, selenom i manganom čiji je značaj po naš organizam ogroman. Ono što je važno napomenuti je da je ovas značajan snabdevač energije kod čoveka, te je zato odličan obrok za početak dana, ali ga možemo uvrtiti i u recepte koji se tiču poslastica i kolača.
Ako želite da se zasladite nečim slatkim, a zdravim onda su to sigurno suvi kolači sa ovsenim pahuljicama koji se spremaju vrlo lako i za kratko vreme. Kako suvi kolači obično idu dobro uz čaj ili kafu ni ovi ne zaostaju u tome. Možete ih konzumirati na ovaj način, a deca će ih svakako obožavati, te mogu biti savršena uzina za poneti.
Sastojci
- 200 gr ovsenih pahuljica
- 100 gr intergralnog brašna
- 2 kašicice praška za pecivo
- 150 gr lešnika
- 60 gr kokosovog brašna
- 4 belanca
- 180 ml kokosovog ulja
- sok od 1 limuna
- sok od 1 pomorandže
- 6 kašika meda
- 1 kašika ekstraksta vanile

Način pripreme
Iseckajte lešnike pa pomešajte sve suve sastojke.
Umutite belanca. U mikrotalasnoj zagrejte kokosovo ulje tako da bude u tečnom stanju pa dodajte sok od pomorandže i limuna, med i ekstrakt vanile.
Belancima dodajte tečne, pa suve sastojke i sve kašikom sjedinite. Kolače možete formirati rukama, kasikom ili na način koji volite i ređati u pleh na koji ste prethodno stavili papir za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 15 minuta.
Uz ovaj suvi kolač pored čaja i kafe savršeno ide i voćni jogurt pripremljen u kućnim uslovima.
NAŠA PREPORUKA: Čokoladni kolačići sa ovsenim pahuljicama
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter