Kremasto savršenstvo ukusa

Supa od crnog luka nadaleko je poznata kao francuska supa. Gde god da se nađete u Francuskoj bićete u mogućnosti da je probate jer je gotovo nemoguće a da je bilo koji restoran nema na meniju.

Mozda netipična supa za naše područje zbog načina pripreme i sastojaka koji se umnogome razlikuju od naše tradicionalne supe, jako je ukusna i skoro da vam posle nje neće trebati glavno jelo.

Ako je do sada niste probali vreme je da to učinte jer ćete biti oduševljeni kako jedna supa od luka koji je njen glavni sastojak može biti tako kremasta i ukusna.

Sastojci

  • 250 gr isečenog crnog luka
  • 1/4 šolje butera
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 3 kašike brašna
  • 1 pileća kocka za supu
  • 1 juneća kocka za supu
  • 8 kriški hleba
  • rendani  švajcarski sir
  • rendani parmezan
Supa od crnog luka

Način pripreme

Ispržite luk na ulju, dodajte brašno, mešajte neprestano i dodajte obe kocke za supu rastvorene u vodi.

Podelite na 8 ravnomernih porcija.

Pomešajte sireve i stavite ih preko kriški hleba.

Stavite po krišku hleba na svaku porciju.

Porcije stavite u rernu i kuvajte dok se sir ne istopi.


 

NAŠA PREPORUKA: Slatki vidalia luk

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter