Uvrstite kikiriki u vaš jelovnik i budite puni pozitivne energije

Mnogo je benefita koje kikiriki ima, a tako malo se zna o tome. Uglavnom ga svi vole, a dosta ljudi nije upoznato sa tim koliko je važan po zdravlje i lepotu svakog pojedinca zbog prisistva masti, proteina, esencijalnih vitamina, minerala i biljnih jedinjenja.

Ako je kikiriki voće koje konzimirate svakodnevno zašto ne biste eksperimentisali i uvrstili ga kao dodatak raznim đakonijama koje izlaze iz vaše kuhinje. Kikiriki i buter od kikirikija su odlična kombinacija uz jabuke, celer, banane kao i odličan sastojak u mnogobrojnim dezertima, slanim predjelima i glavnim jelima.

S toga vam preporučujemo štanglice sa buterom od kikirikija koje će postati obavezna grickalica u vašem domu. Kombinacija kikirikija i crne čokolade pretočena u hrskavo-slatki užitak nikoga neće ostaviti imunim na ovu poslasticu.

Sastojci

  • 3/4 šolje višenamenskog brašna
  • 1/2 šolje integralnog brašna
  • 1/2 šolje ovsenih pahuljica
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/4 kašičice sode
  • malo soli
  • 1/4  šolje belog šećera
  • 3/4 šolje braon šećera
  • 1/4 šolje butera od kikirikija
  • 1 veliko jaje
  • 1 belance
  • 1/2 šolje iseckanog kikirikija
  • 1/4 šolje komadića crne čokolade
Štanglice sa buterom od kikirikija

Način pripreme

Zagrejte rernu na 170 stepeni. U činiji srednje veličine pomešajte sva brašna, so, ovsene pahuljice, pašak za pecivo i sodu.

U drugoj posudi umutite obe vrste šećera i buter mikserom. Uz neprestano mućenje u to dodajte jaje i belance i smesu od brašna. Na kraju dodajte seckani kikiriki i izlomljenu čokoladu. Sve dobro sjedinite mikserom ili varjačom.

Sipajte smesu u pleh koji ste pre toga podmazali. Pecite 30 minuta pa ostavite da se hladi 10 minuta pre nego što izvadite iz pleha. Secite na štanglice veličine 10×5 centimetara.


 

NAŠA PREPORUKA: Vrhunski sendviči od kikiriki butera

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter