Uvrstite kikiriki u vaš jelovnik i budite puni pozitivne energije
Mnogo je benefita koje kikiriki ima, a tako malo se zna o tome. Uglavnom ga svi vole, a dosta ljudi nije upoznato sa tim koliko je važan po zdravlje i lepotu svakog pojedinca zbog prisistva masti, proteina, esencijalnih vitamina, minerala i biljnih jedinjenja.
Ako je kikiriki voće koje konzimirate svakodnevno zašto ne biste eksperimentisali i uvrstili ga kao dodatak raznim đakonijama koje izlaze iz vaše kuhinje. Kikiriki i buter od kikirikija su odlična kombinacija uz jabuke, celer, banane kao i odličan sastojak u mnogobrojnim dezertima, slanim predjelima i glavnim jelima.
S toga vam preporučujemo štanglice sa buterom od kikirikija koje će postati obavezna grickalica u vašem domu. Kombinacija kikirikija i crne čokolade pretočena u hrskavo-slatki užitak nikoga neće ostaviti imunim na ovu poslasticu.
Sastojci
- 3/4 šolje višenamenskog brašna
- 1/2 šolje integralnog brašna
- 1/2 šolje ovsenih pahuljica
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/4 kašičice sode
- malo soli
- 1/4 šolje belog šećera
- 3/4 šolje braon šećera
- 1/4 šolje butera od kikirikija
- 1 veliko jaje
- 1 belance
- 1/2 šolje iseckanog kikirikija
- 1/4 šolje komadića crne čokolade

Način pripreme
Zagrejte rernu na 170 stepeni. U činiji srednje veličine pomešajte sva brašna, so, ovsene pahuljice, pašak za pecivo i sodu.
U drugoj posudi umutite obe vrste šećera i buter mikserom. Uz neprestano mućenje u to dodajte jaje i belance i smesu od brašna. Na kraju dodajte seckani kikiriki i izlomljenu čokoladu. Sve dobro sjedinite mikserom ili varjačom.
Sipajte smesu u pleh koji ste pre toga podmazali. Pecite 30 minuta pa ostavite da se hladi 10 minuta pre nego što izvadite iz pleha. Secite na štanglice veličine 10×5 centimetara.
NAŠA PREPORUKA: Vrhunski sendviči od kikiriki butera
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter