Da li je tajna dobrog roštilja u sosu?

Sosevi za roštilj daju samom roštilju drugačiju aromu. Sočniji su i ukusniji. U moru raznoraznih soseva postoje i oni za koje se mozda manje zna, a zavređuju svakako više pažnje.

Neki od njih su roštiljski sos za prasetinu, roštiljski sos sa paradajzom i medom, jednostavan roštiljski sos i začinjeni roštiljski sos. Mozda baš neki od ovih soseva bude vaš omiljeni. Izaberite svoj sos i uživajte u savršenom pikniku.

Sastojci (za roštiljski sos za prasetinu)

  • 2/3 šolje kečapa
  • 1/3 šolje braon šećera
  • 1 kašika Vorčester sosa
  • 1 ljuta papričica po ukusu
  • prstohvat izmrvljenog ruzmarina

Način pripreme

Pomešajte sve sastojke. Premažite sos preko rebaraca, odrezaka ili šnicli .

Sastojci (za roštiljski sos sa paradajzom i medom)

  • 1 pakovanje tako sosa
  • 1/2 šolje sosa od paradajza
  • 2 kašike butera
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašike soja sosa
  • 1/8 kašičice origana
  • 1/4 kašičice bibera
  • 1 manji crni luk

Način pripreme

Propržite luk na buteru, dodajte ostale sastojke i pržite oko  5 minuta.

Sosevi za roštilj

Sastojci (za jednostavan roštiljski sos)

  • 1 kašičica Vorčester sosa
  • 3 kašika sirćeta
  • 1/4 šolje kečapa
  • 1/8 kašičice bibera
  • 4 kašike šećera
  • 1/4 šolje seckanog crnog luka

Način pripreme

Pomešajte sve sastojke i pržite na niskoj temperature 5 minuta.

Sastojci (za začinjeni roštiljski sos)

  • 1/2 kašičice luka u prahu
  • 1/2 kašičice bibera
  • malo ljute papričice
  • 1 kašika Vorčester sosa
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašika sirćeta
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašike vode
  • 1 crvena paprika
  • 1/3 šolje  butera

Način pripreme

Zagrejte sve sastojke i mešajte dok se buter ne istopi.


 

NAŠA PREPORUKA: Ražnjići od junetine i povrća

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter