Da li je tajna dobrog roštilja u sosu?
Sosevi za roštilj daju samom roštilju drugačiju aromu. Sočniji su i ukusniji. U moru raznoraznih soseva postoje i oni za koje se mozda manje zna, a zavređuju svakako više pažnje.
Neki od njih su roštiljski sos za prasetinu, roštiljski sos sa paradajzom i medom, jednostavan roštiljski sos i začinjeni roštiljski sos. Mozda baš neki od ovih soseva bude vaš omiljeni. Izaberite svoj sos i uživajte u savršenom pikniku.
Sastojci (za roštiljski sos za prasetinu)
- 2/3 šolje kečapa
- 1/3 šolje braon šećera
- 1 kašika Vorčester sosa
- 1 ljuta papričica po ukusu
- prstohvat izmrvljenog ruzmarina
Način pripreme
Pomešajte sve sastojke. Premažite sos preko rebaraca, odrezaka ili šnicli .
Sastojci (za roštiljski sos sa paradajzom i medom)
- 1 pakovanje tako sosa
- 1/2 šolje sosa od paradajza
- 2 kašike butera
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašike soja sosa
- 1/8 kašičice origana
- 1/4 kašičice bibera
- 1 manji crni luk
Način pripreme
Propržite luk na buteru, dodajte ostale sastojke i pržite oko 5 minuta.

Sastojci (za jednostavan roštiljski sos)
- 1 kašičica Vorčester sosa
- 3 kašika sirćeta
- 1/4 šolje kečapa
- 1/8 kašičice bibera
- 4 kašike šećera
- 1/4 šolje seckanog crnog luka
Način pripreme
Pomešajte sve sastojke i pržite na niskoj temperature 5 minuta.
Sastojci (za začinjeni roštiljski sos)
- 1/2 kašičice luka u prahu
- 1/2 kašičice bibera
- malo ljute papričice
- 1 kašika Vorčester sosa
- 1 kašičica soli
- 2 kašika sirćeta
- 1 kašičica šećera
- 2 kašike vode
- 1 crvena paprika
- 1/3 šolje butera
Način pripreme
Zagrejte sve sastojke i mešajte dok se buter ne istopi.
NAŠA PREPORUKA: Ražnjići od junetine i povrća
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter