Osvežavajući sos za tople dane

Grožđe ima više dobrih strana. Zgodno je za užinu, ali istovremeno može biti i dodatak mnogim letnjim jelima kao što su voćne salate ili salate uopšte.

Podjednako je lepog izgleda i zdravo. Jedna šolja grožđa nam daje 25 procenata preporučene dnevne doze unosa vitamin C, a sadrži i vlakna, vitamin a, kalcijum i gvožđe.

Sos od grožđa i manga je ukusan, mirisan sos koji se može koristiti i hladan i topao uz salate, piletinu, ribu ili tortilja čips. Kao što mu je i spoj sastojaka neuobičajen i sam sos je jako neobičnog ukusa koji se uklapa i uz slatku i uz slanu hranu.

Sastojci

  • 3 šolje crvenog grožđa bez semena
  • 2 kašike mlevenog đumbira
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašičica pimenta
  • 3/4 kašičice crvene tucane paprike
  • 1/2 šolje iseckanog crvenog luka
  • 2 kašike seckanog peršuna
  • 1 mango
  • 2 kašičice limunovog soka
  • malo soli
Sos od grožđa i manga

Način pripreme

Ispasirajte grožđe u blenderu. Procedite pire tako što ćete odvojiti sok od pulpe. Isceđeni sok sipajte u šerpu, dodajte đumbir, piment i papriku pa zagrevajte dok ne provri. U drugoj činiji pomešajte mango, peršun, pulpu od grožđa, luk, sok od limuna i so. Sipajte zagrejanu tečnost i spojte sve sastojke mešajući.


 

NAŠA PREPORUKA: Argentinski čimičuri

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter