Osvežavajući sos za tople dane
Grožđe ima više dobrih strana. Zgodno je za užinu, ali istovremeno može biti i dodatak mnogim letnjim jelima kao što su voćne salate ili salate uopšte.
Podjednako je lepog izgleda i zdravo. Jedna šolja grožđa nam daje 25 procenata preporučene dnevne doze unosa vitamin C, a sadrži i vlakna, vitamin a, kalcijum i gvožđe.
Sos od grožđa i manga je ukusan, mirisan sos koji se može koristiti i hladan i topao uz salate, piletinu, ribu ili tortilja čips. Kao što mu je i spoj sastojaka neuobičajen i sam sos je jako neobičnog ukusa koji se uklapa i uz slatku i uz slanu hranu.
Sastojci
- 3 šolje crvenog grožđa bez semena
- 2 kašike mlevenog đumbira
- 4 čena belog luka
- 1 kašičica pimenta
- 3/4 kašičice crvene tucane paprike
- 1/2 šolje iseckanog crvenog luka
- 2 kašike seckanog peršuna
- 1 mango
- 2 kašičice limunovog soka
- malo soli

Način pripreme
Ispasirajte grožđe u blenderu. Procedite pire tako što ćete odvojiti sok od pulpe. Isceđeni sok sipajte u šerpu, dodajte đumbir, piment i papriku pa zagrevajte dok ne provri. U drugoj činiji pomešajte mango, peršun, pulpu od grožđa, luk, sok od limuna i so. Sipajte zagrejanu tečnost i spojte sve sastojke mešajući.
NAŠA PREPORUKA: Argentinski čimičuri
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter