Idealan ručak za ljubitelje piva
Šnicle u pivu su recept za sve one koji su strastveni ljubitelji piva. Ovaj recept je posvećen isključivo njima.
Opšte je poznato da za naše podneblje ručak bez mesa, a i krompira i nije neki ručak. Ova kombinacija često nam dođe preko glave i kad-kad ne znamo šta bi smo kuvali.
U trenucima kada nemamo više inspiracije šta da skuvamo, ovo je idealno rešenje da vaš nedeljni ručak bude originalan i ukusan. Neće vam biti potrebno mnogo vremena da ovaj obrok bude spreman.
Uz šnicle u pivu za prilog odlično ide bareni pirinač i raznovrsno bareno povrće, kao i sirovo povrće u vidu salate.
Sastojci
- 500 gr svinjskog mesa od buta
- 2 dl piva
- 2 dl paradajz soka
- 2 dl mleka
- 4 veća čena belog luka
- 1 kašika ruzmarina
- 1 kašika mešavine biljnog začina
- 1 kašicica bibera u zrnu
- 3 kašičica meda
- 3 kašike brašna
- Sastojci (za prilog)
- 1 šolja pirinča

Način pripreme
Šnicle uvaljajte u brašno, propržite na malo maslinovog ulja tako da porumene sa obe strane, a zatim izvaditi na tanjir.
Na ulju u kome se pržilo meso stavite sitno iseckan beli luk i propržiti vrlo kratko da pusti miris. Dodati pivo, paradajz sok, mleko, med i ruzmarin. Skloniti sa vatre i promešati da se sjedine svi sastojci.
Zatim vratiti meso unutra, dodati mešavinu biljnog začina, biber, i sve zajedno stavitii u renu na 220 stepeni 50 minuta.
Operite pirinač. Sipajte pirinač i vodu u šerpu u razmeri 1:3, posolite i prelijte jednom kašikom maslinovog ulja i kuvajte dok sva voda ne ispari. Povremeno promešajte da se ne uhvati za dno šerpe.
Nakon 50 minuta izvadite meso. Servirajte na tanjir pirinač, preko stavite meso i sve zajedno prelijte sosom u kome se meso peklo.
NAŠA PREPORUKA: Odrezak od junetine
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter