Idealan ručak za ljubitelje piva

Šnicle u pivu su recept za sve one koji su strastveni ljubitelji piva. Ovaj recept je posvećen isključivo njima.

Opšte je poznato da za naše podneblje ručak bez mesa, a i krompira i nije neki ručak. Ova kombinacija često nam dođe preko glave i kad-kad ne znamo šta bi smo kuvali.

U trenucima kada nemamo više inspiracije šta da skuvamo, ovo je idealno rešenje da vaš nedeljni ručak bude originalan i ukusan. Neće vam biti potrebno mnogo vremena da ovaj obrok bude spreman.

Uz šnicle u pivu za prilog odlično ide bareni pirinač i  raznovrsno bareno povrće, kao i sirovo povrće u vidu salate.

Sastojci

  • 500 gr svinjskog mesa od buta
  • 2 dl piva
  • 2 dl paradajz soka
  • 2 dl mleka
  • 4 veća čena belog luka
  • 1 kašika ruzmarina
  • 1 kašika mešavine biljnog začina
  • 1 kašicica bibera u zrnu
  • 3 kašičica meda
  • 3 kašike brašna
  • Sastojci (za prilog)
  • 1 šolja pirinča
Šnicle u pivu

Način pripreme

Šnicle uvaljajte u brašno, propržite na malo maslinovog ulja tako da porumene sa obe strane, a zatim izvaditi na tanjir.

Na ulju u kome se pržilo meso stavite sitno iseckan beli luk i propržiti vrlo kratko da pusti miris. Dodati pivo, paradajz sok, mleko, med i ruzmarin. Skloniti sa vatre i promešati da se sjedine svi sastojci.

Zatim vratiti meso unutra, dodati mešavinu biljnog začina, biber, i sve zajedno stavitii u renu na 220 stepeni 50 minuta.

Operite pirinač. Sipajte pirinač i vodu u šerpu u razmeri 1:3, posolite i prelijte jednom kašikom maslinovog ulja i kuvajte dok sva voda ne ispari. Povremeno promešajte da se ne uhvati za dno šerpe.

Nakon 50 minuta izvadite meso. Servirajte na tanjir pirinač, preko stavite meso i sve zajedno prelijte sosom u kome se meso peklo.


 

NAŠA PREPORUKA: Odrezak od junetine

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter