Kesadilje sa vidalia lukom, pečurkama i sirom
Ako ste raspoloženi za nešto slatko, uzmite Vidalia luk koji je blag i sladak u tolikoj meri da može da se jede kao voćka.
Obiluje vitaminom C, nema natrijuma niti holesterola i preporučen je od strane tvoraca Weight Watchers dijetetskog programa. Recept koji možete da isprobate ispod je za četiri osobe.
Sastojci
- 1 kašičica maslinovog ulja
- 1 veliki luk iseckan na tanke režnjeve
- 2 šolje iseckanih svežih šampinjona
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 šolje zrna kukuruza
- 1 kašika iseckanog peršuna
- 4 velike tortilje
- 3/4 šolje rendanog sira

Način pripreme
U velikom tiganju zagrejte ulje. Dodajte crni luk, pečurke, beli luk, so i šećer, dinstajte povremeno mešajući tok povrće ne postane mekano. Dodajte kukuruz i nastavite da kuvate još pet minuta. Prespite mešavinu u činiju i pospite peršunom.
Poređajte tortilje na radnu površinu i na svaku stavite 1/4 mešavine i 3 kašike sira. Presavijte tortilje tako da fil ne iscuri.
Obrišite tiganj papirnim ubrusom, vratite ponovo na šporet da se zagreje i stavite kesadilje da se peku sve dokne postanu svetlo braon boje i dok se sir ne istopi.
NAŠA PREPORUKA: Junetina sa brokolijem na kineski način
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter