Najbolji slani čizkejk sa niskim procentom ugljenih hidrata

Upoznajte čizkejk na malo drugačiji način. Svi smo probali onaj slatki, već dobro poznat čizkejk, a da ni ne znamo da postoji i onaj slani, isto tako ukusan i neodoljiv.

Kako bilo, slani čizkejk je nešto što će vas na prvi zalogaj oduševiti. Reč je o neotkrivenom receptu koji ne samo da je fantastičan, već je i veoma interesantan zbog niskog procenta ugljenih hidrata u svom sastavu.

Ako se borite sa ugljenim hidratima, možete se opustiti i napraviti sebi ovaj neodoljiv čizkejk i uvrstiti ga u svoj obrok. Ako i ne marite o tome, već volite ukusnu hranu, budite sigurni da ćete to i dobiti. Jedan fantastičan obrok, pravo osveženje na vašem jelovniku čeka da ga isprobate. Učinite to.   

Sastojci

  • 350 gr tvrdog sira
  • 500 gr krem sira
  • 4 jajeta
  • 1 čen belog luka
  • 1/4 kašičice sušenog estragona i 1 kašičica soli 
  • 1 kašičica bibera
Slani čizkejk

Način pripreme

Zagrejte rernu na 170 stepeni.

Mutite tvrdi i krem sir dok se masa ne ujednači.

Dodajte jaja jedno po jedno i mutite nakon svakog dodavanja.

Dodajte beli luk, estragon, so i biber.

Stavite u okrugli kalup prečnika 20 cm i pecite 45 minuta do sat vremena.

Izvadite iz rerne, prohladite tridesetak minuta pa ga isecite.


 

NAŠA PREPORUKA: Njujorški čizkejk

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter