Vole ga i mladi i stari, a najmlađima je omiljen
Najbolji način da napravite sladoled od čokolade koji je kremaste, ujednačene teksture jeste da ga pažljivo mutite i brzo zamrznete.
Ovaj sladoled od čokolade je toliko ukusan da kada počnete da se sladite ne možete da se zaustavite i neretko činija ostane prazna. Kako bi ste dodatno obradovali vaše najmilije i najmlađe članove porodice, možete kupiti već napravljene kornete i posluziti im u vidu kugli.
Možete kupiti i kalupe za sladoled na štapiću i štapiće pa i na taj način zalediti sladoled, dekoracija je na vama. Svakako ova kremasta poslastica će oduševiti mališane.
Sastojci
- 200 ml mleka
- 1 jaje
- 40 gr šećera
- 120 gr čokolade
- 70 ml vode
- 140 ml slatke pavlake
- 7 ml ekstrakta vanile

Način pripreme
Sve sastojke i sav pribor za pravljenje sladoleda ohladite pre upotrebe.
Budite precizni oko količine šećera koji stavljate, previše šećera će sprečiti zamrzavanje, a premalo će uzrokovati da sladoled bude previše tvrd.
Umutite jaja i šećer pa dodajte toplo mleko.
Stavite da se zagreje ali ne i da proključa.
Promešajte i ostavite da se ohladi.
Polomite čokoladu na parčiće, dodajte toplu vodu i istopite na niskoj temperaturi.
Dodajte istopljenu čokoladu u prethodno napravljenu smesu i promešajte.
Ohladite dobro.
Kada se ohladi dodajte pavlaku i vanilu i opet promešajte.
Stavite sladoled u zamrzivač na 20 minuta.
Da biste izbegli pojavu kristala leda najbolje je da sladoled nakon 20 minuta izvadite iz zamrzivača i ponovo mutite.
Nakon toga vratite sladoled u zamrzivač.
NAŠA PREPORUKA: Rashladite se na zdrav način uz smuti ili sorbe
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter