Vole ga i mladi i stari, a najmlađima je omiljen

Najbolji način da napravite sladoled od čokolade koji je kremaste, ujednačene teksture jeste da ga pažljivo mutite i brzo zamrznete.

Ovaj sladoled od čokolade je toliko ukusan da kada počnete da se sladite ne možete da se zaustavite i neretko činija ostane prazna. Kako bi ste dodatno obradovali vaše najmilije i najmlađe članove porodice, možete kupiti već napravljene kornete i posluziti im u vidu kugli. 

Možete kupiti i kalupe za sladoled na štapiću i štapiće pa i na taj način zalediti sladoled, dekoracija je na vama. Svakako ova kremasta poslastica će oduševiti mališane.

Sastojci

  • 200 ml mleka
  • 1 jaje
  • 40 gr šećera
  • 120 gr čokolade
  • 70 ml vode
  • 140 ml slatke pavlake
  • 7 ml  ekstrakta vanile
Sladoled od čokolade

Način pripreme

Sve sastojke i sav pribor za pravljenje sladoleda ohladite pre upotrebe.

Budite precizni oko količine šećera koji stavljate, previše šećera će sprečiti zamrzavanje, a premalo će uzrokovati da sladoled bude previše tvrd.

Umutite jaja i šećer pa dodajte toplo mleko.

Stavite da se zagreje ali ne i da proključa.

Promešajte i ostavite da se ohladi.

Polomite čokoladu na parčiće, dodajte toplu vodu i istopite na niskoj temperaturi.

Dodajte istopljenu čokoladu u prethodno napravljenu smesu i promešajte.

Ohladite dobro.

Kada se ohladi dodajte pavlaku i vanilu i opet promešajte.

Stavite sladoled u zamrzivač na 20 minuta.

Da biste izbegli pojavu kristala leda najbolje je da sladoled nakon 20 minuta izvadite iz zamrzivača i ponovo mutite.

Nakon toga vratite sladoled u zamrzivač.


 

NAŠA PREPORUKA: Rashladite se na zdrav način uz smuti ili sorbe

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter