Da li ste raspoloženi za druženje uz škampe?
Uvek je pravo vreme za zabave i druženja uz koje ide odgovarajuća hrana, a to je obično „finger food“. Zanemarimo za trenutak pice i raznorazne sendvičiće i družimo se uz nešto zdravije, sa dosta manje kalorija, a to su svakako škampi.
Škampi sa roštilja se mogu pripremiti ranije ili neposredno pre serviranja. Sadrže minimum masti, a ukusni su i puni proteina i omega-3 masnih kiselina koje sprečavaju pojavu kardiovaskularnih oboljenja. Večerajte škampe i ne razmišljajte o višku kilograma i ostalim oboljenjima koje dolaze sa gojaznošću.
Sastojci
- 1/4 šolje maslinovog ulja
- 1/4 šolje belog vina
- 1/4 šolje vinskog sirćeta
- 2 kašike soka od limete
- 1 kašika mlevene ljute paprike
- 1/2 kašičice soli
- 2 čena belog luka
- 1 iseckana crvena paprika
- 24 velika sirova škampa očišćena, ali sa repovima

Način pripreme
Pomešajte sve sastojke osim škampa u odgovarajućoj posudi. Dodajte škampe, poklopite posudu i ostavite u frižideru da se hladi sat vremena.
Izvadite škampe iz marinade i ređajte na ražnjić. Pecite 2 do 3 minuta.
Preostalu marinadu provrite u šerpi, zatim ostavite da se krčka nekih pet minuta i servirajte uz škampe. Kao prilog škampima možete dodati pesto sos koji se odlično uklapa u ovu kombinaciju.
NAŠA PREPORUKA: Škampi sa sokom od pomorandže
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter