Da li ste raspoloženi za druženje uz škampe?

Uvek  je pravo vreme za zabave i druženja uz koje ide odgovarajuća hrana, a to je obično „finger food“. Zanemarimo za trenutak pice i raznorazne sendvičiće i družimo se uz nešto zdravije, sa dosta manje kalorija, a to su svakako škampi.

Škampi sa roštilja se mogu pripremiti ranije ili neposredno pre serviranja. Sadrže minimum masti, a ukusni su i puni proteina i omega-3 masnih kiselina koje sprečavaju pojavu kardiovaskularnih oboljenja. Večerajte škampe i ne razmišljajte o višku kilograma i ostalim oboljenjima koje dolaze sa gojaznošću.

Sastojci

  • 1/4 šolje maslinovog ulja
  • 1/4 šolje belog vina
  • 1/4 šolje vinskog sirćeta
  • 2 kašike soka od limete
  • 1 kašika mlevene ljute paprike
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 čena belog luka
  • 1 iseckana crvena paprika
  • 24 velika sirova škampa očišćena, ali sa repovima
Škampi sa roštilja

Način pripreme

Pomešajte sve sastojke osim škampa u odgovarajućoj posudi. Dodajte škampe, poklopite posudu i ostavite u frižideru da se hladi sat vremena.

Izvadite škampe iz marinade i ređajte na ražnjić. Pecite 2 do 3 minuta.

Preostalu marinadu provrite u šerpi, zatim ostavite da se krčka nekih pet minuta i servirajte uz škampe. Kao prilog škampima možete dodati pesto sos koji se odlično uklapa u ovu kombinaciju.


 

NAŠA PREPORUKA: Škampi sa sokom od pomorandže

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter