Uvek je pravo vreme za morske plodove
Škampi sa ljutim piko sosom idealan su obrok za sve one koji željno isčekuju more i sunce pa bi zbog toga da se prisete i unesu miris mora i morske kuhinje u svoj dom.
Za sve one koji nisu probali škampe, ovakav način pripreme je odličan put ka tome da zauvek zavolite ove morske račiće. Zato ne čekajte, pripremite svojoj porodici jedan ovakav nedeljni ručak i osvežite svoju trpezu na ovaj način.
Sastojci
- 2 šolje svežeg soka od limuna
- 1 ipo šolja (16 do 20 komada) očišćenih i iseckanih škampa
- 1 veći paradajz
- 1 mlevena ljuta paprika
- 1 glavica crvenog luka
- 1/2 šolje iseckanog peršuna
- so i biber
- 1 tortilja čips
- 1 limun (za dekoraciju)

Način pripreme
Pomešajte 1 ipo šolju svežeg soka od limuna sa škampima i ostavite u frižideru 24 do 36 sati. Ocedite, isperite i ostavite sa strane.
Za piko sos pomešajte 2 kašike soka od limuna, paradajz, ljutu papriku, crveni luk, peršun, so i biber.
Pomešajte škampe, piko sos i 2 kašike soka od limuna. Ukrasite kriškama limuna.
Škampe možete posluziti tortilja čipsom, barenom testeninom ili pirinčem. Takođe, uvek je dobar izbor da prilog bude bareno ili grilovano povrće. Odluka je na vama.
NAŠA PREPORUKA: Uštipci od mesa krabe i kukuruza
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter