Unesite duh Grčke na vašu trpezu

Uz ovo jelo od pečuraka i škampa sa ukusom limuna i belog luka serviranom na pita hlebu možete se pretvarati da ste na letovanju u Grčkoj.

Pored toga sto su škampi i šampinjoni sami po sebi izuzetno zdravi, na veoma jednostavan i brz način možete ih pripremiti, osvežiti trpezu i uneti duh mediterana u vaš svakodnevni jelovnik.

Sastojci

  • 1/4 šolje maslinovog ulja
  • 2 kašike soka od limuna
  • 2 kašičice meljanog belog luka
  • 1 kašičica suvog origana
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice mlevenog crnog bibera
  • 450 gr velikih škampa
  • 400 gr šampinjona
  • 2 tikvice srednje veličine isečene na kolutove debljine prsta
  • 1 crveni luk srednje veličine isečen na 8 kriški
  • 4 zagrejana pita hleba
škapi šampinjoni

Način pripreme

Zagrejte roštilj. U činiji pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna, beli luk, origano, so i biber. Dodajte škampe, šampinjone, tikvice i crveni luk. sve lagano promešajte. Stavite povrće i škampe na roštilj, pecite oko 8 minuta prelivajući preostalom marinadom. Poslužite u pita hlebu sa krastavcima i jogurtom.


 

NAŠA PREPORUKA: Uštipci od mesa krabe i kukuruza

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter