Da li ste probali šiš od povrća i sira?
Zašto uvek sa mesom kada može i bez njega. Navikli smo na onaj stari dobri šiš ćevap. Nekada možemo napraviti presedan i umesto njega napraviti šiš od povrća i sira koji je u najmanju ruku ukusan.
Ako do sada niste probali ovu kombinaciju, isprobajte je. Nije ništa komlikovano, svi potrebni sastojci su lako dostupni, a može zameniti jedan obrok u toku dana. Kada vam dođe taj ”bez mesa” dan, isprobajte ovaj recept jer je za svaku preporuku.
Sastojci
- 1 šolja seckane paprike
- 3/4 šolje seckanih pečuraka
- 1/4 šolje seckanog crnog luka
- 2 jajeta
- 1 šolja pavlake
- 1/2 šoljice paradajz soka ili jedan manji, sveži paradajz
- 1/4 kašičice soli
- 1/8 kašičice bibera
- 30 gr rendanog čedar sira
- prstohvat svežeg peršuna za posipanje

Način pripreme
Zagrejte ulje u tiganju, ispržite luk, pečurke i papriku. Pomešajte i dobro umutite jaja i pavlaku, so i biber pa sve sipajte u tiganj sa pečurkama i poklopite. Dodajte sitno iseckan paradajz ili sok od paradajza.
Pržite na srednjoj temperaturi 8 do 10 minuta. Pred kraj pospite sirom i ostavite poklopljeno još 2 minuta kako bi se sir lepo istopio. Kada se sir istopi sklonite sa vatre, pospite peršunom i ostavite dva minuta da se ohladi.
Na kraju možete sve da urolate, stavite u lepinju ili somun i dobili ste vaš neodoljivo ukusni šiš. Opet, možete jedostavno da servirate na tanir sa dvopekom, tortiljom ili nekim testom po vašem izboru.
NAŠA PREPORUKA: Poširana jaja sa povrćem
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter