Započnite dan sendvičima sa filetima soma
Ko još ne voli sendviče? Ako takav neko postoji zasigurno je u velikoj manjini. Navikli ste na standardne sendviče od mesnih i mlečnim prerađevina sa raznim povćem, a da li ste probali sendviče sa ribljim filetima? Mogu se praviti od bilo koje ribe, ali bi bilo idealno da to budu fileti soma.
Sendviči sa filetima soma usladiće se i onima koji nisu ljubitelji ribe. Meso soma izuzetno je mekano i nema mnogo kostiju što ga razlikuje od mesa drugih riba. Kada na to dodamo pesto sos, istopljeni kačkavaj i povrće, ovi sendviči postaju nezamenjivi, kako bi se u narodu reklo ”prste da poližeš”.
Sastojci (za 4 osobe)
- 1 umućeno jaje
- 1 šolja prezli
- 4 fileta soma
- 1/4 šolje maslinovog ulja
- 4 prepolovljene zemičke
- 1/2 šolje pesto sosa
- 4 pečene paprike presečene na polovine
- 8 listova zelene salate
- 8 tankih listića kačkavalja
- 500 gr krompira

Način pripreme
U dve posebne činije stavite jaje i prezlu. Umočite filete u jaja pa u prezle. Pržite na maslinovom ulju na srednjoj temperaturi. Pred kraj pečenja na filete poređajte listiće kačkavalja (na svaki filet po dva listića) kako bi se kačkavalj istopio. Ocedite na papirnom ubrusu.
U rerni ispecite 4 paprike. Kada su paprike pečene, pustite da se malo ohlade, oljuštute ih, skinite peteljku, očistite od semena i presecite na polovine.
Premažite zemičke pestom, na donjem delu zemičke naslažite papriku i zelenu salatu, zatim stavite filet sa kačkavaljem pa odozgo drugi deo zemičke.
Kao prilog možete pripremiti krompir tako što cete ga pržiti na maslinovom ulju u fritezi ili u tiganju. Ukoliko ste za zdraviju varjantu možete ga jednostavno obariti, posoliti i dodati začine po ukusu.
NAŠA PREPORUKA: Prženi fileti soma
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter