Toliko lagan da ga i deca mogu pripremiti

Kada vam organizam vapi za vitaminima iz povrća, a vi baš nešto i ne volite isto, napunite šerpu raznim povrćem, nalijte vodom, kuvajte, začinite, izblendirajte i videćete da ćete promeniti mišljenje.

Savršen ukus i kremasta tekstura koju ćete dobiti uz ovaj recept za potaž od povrća postaće predjelo koje ćete bar jednom nedeljno uvrstiti u vaš jelovnik, jer ne postoji ništa lepše od toplog potaža u jesen ili zimu i hladnog u vrelo leto.

Savršen za svako godišnje doba i za svaku priliku, jednostavan i brz za pripremu, ukusan, zdrav i hranljiv, dovoljno je da ga isprobate i uverite se i sami.

Sastojci

  • 1 šolja bundeve
  • 2 veća krompira
  • 2 šargarepe
  • 1 mala glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 3 cveta brokolija
  • 3 cveta karfiola
  • polovina manjeg celera
  • 3 grančice peršuna
  • 1 kašičica bibera u zrnu
  • 1 kašika mešavine začina
  • pola kašicice slatke paprike
Potaž od povrća i bundeve

Način pripreme

Oljuštite povrće, iseckajte i stavite u šerpu. Nalijte vodom tako da prekrije povrće. Kada proključa, smanjite i ostavite da se krčka sve dok povrće ne bude mekano.

Kada je povrće skuvano, višak vode prespite u manju šerpicu i sačuvajte u slučaju da vam bude potrebno.

Štapnim mikserom usitnite povrće tako da dobijete glatku masu nalik kaši. Ako vam je previše gusto možete dodati tešnost koju ste sačuvali i vaša čorba je gotova.

 


 

NAŠA PREPORUKA: Krem čorba od pešuraka

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter