Toliko lagan da ga i deca mogu pripremiti
Kada vam organizam vapi za vitaminima iz povrća, a vi baš nešto i ne volite isto, napunite šerpu raznim povrćem, nalijte vodom, kuvajte, začinite, izblendirajte i videćete da ćete promeniti mišljenje.
Savršen ukus i kremasta tekstura koju ćete dobiti uz ovaj recept za potaž od povrća postaće predjelo koje ćete bar jednom nedeljno uvrstiti u vaš jelovnik, jer ne postoji ništa lepše od toplog potaža u jesen ili zimu i hladnog u vrelo leto.
Savršen za svako godišnje doba i za svaku priliku, jednostavan i brz za pripremu, ukusan, zdrav i hranljiv, dovoljno je da ga isprobate i uverite se i sami.
Sastojci
- 1 šolja bundeve
- 2 veća krompira
- 2 šargarepe
- 1 mala glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 3 cveta brokolija
- 3 cveta karfiola
- polovina manjeg celera
- 3 grančice peršuna
- 1 kašičica bibera u zrnu
- 1 kašika mešavine začina
- pola kašicice slatke paprike

Način pripreme
Oljuštite povrće, iseckajte i stavite u šerpu. Nalijte vodom tako da prekrije povrće. Kada proključa, smanjite i ostavite da se krčka sve dok povrće ne bude mekano.
Kada je povrće skuvano, višak vode prespite u manju šerpicu i sačuvajte u slučaju da vam bude potrebno.
Štapnim mikserom usitnite povrće tako da dobijete glatku masu nalik kaši. Ako vam je previše gusto možete dodati tešnost koju ste sačuvali i vaša čorba je gotova.
NAŠA PREPORUKA: Krem čorba od pešuraka
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter