Ljute papričice u voćnoj salsi

Ako vam se ova kombinacija čini čudnom, probajte ovu živopisnu salsu od borovnica sa malo ljute papričice.

Ovaj sos se služi uz sladoled i kolače. A može da bude i prilog uz slana jela, dimljenu slaninu ili meso sa roštilja. Svežih borovnica ima tokom cele godine te se mogu koristiti za smutije, kolače, torte, salate, pite… Pune su antioksidanata pa tako snižavaju holesterol i rizik od kardiovaskularnih bolest.

Sastojci

  • 4 šolje borovnica
  • 1/2 šolje mešanog voća (dinja, grožđe, ananas, kivi)
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike soka od limete
  • 1 kašičica rendane kore od limete
  • 1/2 kašičice mlevenog pimeta
  • 1/8 kašičice mlevene crvene paprike
  • 1/8 kašičice mlevenog crnog bibera
  • 1/8 kašičice soli
salsa od borovnica

Način pripreme

Sve sastojke pomešajte, odmah koristite ili čuvajte u frižideru do 4 sata.


 

NAŠA PREPORUKA: Pet brzih ideja za zdrav doručak

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter