Osetite ukus mediterana

Kako god da ga isečete, ne postoji ništa svežije i ukusnije od zrelog paradajza, te tako iskoristite predstojeće dane i uživajte u slatkoći ovog povrća koje je najukusnije u ovim letnjim mesecima. Spojite ga zajedno sa spanaćem i lignjama u jednu preukusnu i osvežavajuću salatu.

Salata sa paradajzom, lignjama i spanaćem je idealna za neformalna okupljanja, a isto tako je odličan lagani obrok koji će zameniti obilan ručak ili večeru. Tanjiri će biti prazni, a vaši dragi ljudi siti i zadovoljni. Isprobajte ovu letnju salatu koja će vas odvesti na neko lepo morsko mesto.

Sastojci

  • 400 gr lignji
  • 200 gr mladog spanaća
  • 6 isečenih paradajza srednje veličine
  • 150 gr gorgonzola sira
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašika vinskog sirćeta
  • 1 kašičica slatke ili ljute tucane paprike
  • 1 kašičica belog luka u granulama
  • 1 šolja pinjola
  • svež peršun
Salata sa paradajzom, lignjama i spanaćem

Način pripreme

Očistite lignje ili kupite već očišćene. Na maslinovom ulju ispržite lignje koje treba da budu isečene na tanke kolutove. Lignje su pečene kada poprime zućkastu boju.

U veliku činiju stavite lignje, mladi spanać, isečen paradajz, sir, iseckan svež peršun, so, papriku, beli luk i biber, zalijte uljem i sirćetom.

Lagano promešajte da se sastojci sjedine. Pospite pinjole preko i poslužite.


 

NAŠA PREPORUKA: Slasna organska salata

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter