Osetite ukus mediterana
Kako god da ga isečete, ne postoji ništa svežije i ukusnije od zrelog paradajza, te tako iskoristite predstojeće dane i uživajte u slatkoći ovog povrća koje je najukusnije u ovim letnjim mesecima. Spojite ga zajedno sa spanaćem i lignjama u jednu preukusnu i osvežavajuću salatu.
Salata sa paradajzom, lignjama i spanaćem je idealna za neformalna okupljanja, a isto tako je odličan lagani obrok koji će zameniti obilan ručak ili večeru. Tanjiri će biti prazni, a vaši dragi ljudi siti i zadovoljni. Isprobajte ovu letnju salatu koja će vas odvesti na neko lepo morsko mesto.
Sastojci
- 400 gr lignji
- 200 gr mladog spanaća
- 6 isečenih paradajza srednje veličine
- 150 gr gorgonzola sira
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
- 4 kašike maslinovog ulja
- 2 kašika vinskog sirćeta
- 1 kašičica slatke ili ljute tucane paprike
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 1 šolja pinjola
- svež peršun

Način pripreme
Očistite lignje ili kupite već očišćene. Na maslinovom ulju ispržite lignje koje treba da budu isečene na tanke kolutove. Lignje su pečene kada poprime zućkastu boju.
U veliku činiju stavite lignje, mladi spanać, isečen paradajz, sir, iseckan svež peršun, so, papriku, beli luk i biber, zalijte uljem i sirćetom.
Lagano promešajte da se sastojci sjedine. Pospite pinjole preko i poslužite.
NAŠA PREPORUKA: Slasna organska salata
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter