Recept zbog koga ćete zavoleti šparglu
Možda ne tako popularna, špargla je i te kako zdrava i hranljiva jer je bogata mnogim vitaminima i mineralima.
Dobra je za jačanje imuniteta i nervnog sistema, poboljšava rad srca i bubrega. Blagotvorna je za želudac, te će s toga ovaj recept možda učiniti to da zavolite šparglu i uvedete je u svoj jelovnik.
Rolnice od špargli i sira su recept koji je izuzetno neobičan, a zavoleće ga svi vaši ukućani. Šparglu na ovakav način možete pripremati i u svečanim prilikama i zasigurno će biti zvezda na vašoj trpezi.
Sastojci
- 12 špargli
- 12 tankih režnjeva ćurećih prsa
- 3 kuvana jaja
- 1 šolja rendanog sira

Način pripreme
Obarite špargle u slanoj vodi.
Tako obarene ih stavite u hladnu vodu da bi zadržale prirodnu boju.
Ocedite ih na papirnom ubrusu.
Oko svake špargle obmotajte režanj ćurećih prsa i stavite na blago podmazan pleh.
Pospite ih rendanim sirom i pecite u rerni na 200 stepeni oko 5 minuta.
Po želji možete servirati uz dvopek premazan maslinovim uljem i belim lukom.
Možete staviti kuvano jaje i sveži krastavac i sve posoliti sa malo morske soli.
Služite toplo.
NAŠA PREPORUKA: “Double Decker” pecivo
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter