Fantastičan recept za riblju čorbu

Riblja čorba je veoma popularna među čorbama i uglavnom se nalazi na slavskim trpezama. Ni jedna posna slava ne može da prođe bez nje, a dobra riblja čorba je zagarantovana ukoliko imate dobru meru sastojaka.

Ako ste ljubitelj ribe i riblje čorbe isprobajte ovaj fantastičan recept koji je namenjen za 4 osobe. Budite sigurni da ćete biti oduševljeni. Ukoliko ne volite ljuto, ljutu papriku možete izbaciti iz recepta.

Bila ljuta ili ne ova riblja čorba ostavlja pozitivan utisak.

Sastojci

  • 1 kg rečne ribe (šaran, som, deverika, amur)
  • 4 glavice crnog luka
  • 3 šargarepe
  • 1 manji celer
  • 500 ml soka od paradajza
  • 1 šoljica maslinovog ulja
  • 200 ml belog vina
  • so
  • biber u zrnu
  • 1 suva ljuta paprika
  • peršun
  • 1 kesica začina za riblju čorbu
  • 2 lovorova lista

Sastojci (za zapršku)

  • 2 kašike brašna
  • 1 kašičica slatke paprike
  • malo maslinovog ulja
Riblja čorba

Način pripreme

Očistiti, iseći glavu i repove i iseći ribu na veće komade.

Sitno iseckati povrće i dinstati na maslinovom ulju dok se ne sjedini i poprimi kašasti izgled.

Dodati meso u komadima, naliti 2 litra vode, dodati paradajz, belo vino i začine. Kuvati sat vremena na srednje jakoj vatri. Ne mešati preterano čorbu kako se ne bi raspala riba.

Pred kraj kuvanja napraviti laganu zapršku od brašna, slatke paprike i ulja tako što ćete u zagrejano ulje staviti 2 kašike brašna i kašičicu aleve paprika, upržiti na laganoj vatri i paziti da ne zagori.

Dok čorba vri lagano sipati zapršku, promešati i smaniti temperaturu. Kuvati još pet minta.


 

NAŠA PREPORUKA: Čorba od mesa krabe i špargle

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter