Fantastičan recept za riblju čorbu
Riblja čorba je veoma popularna među čorbama i uglavnom se nalazi na slavskim trpezama. Ni jedna posna slava ne može da prođe bez nje, a dobra riblja čorba je zagarantovana ukoliko imate dobru meru sastojaka.
Ako ste ljubitelj ribe i riblje čorbe isprobajte ovaj fantastičan recept koji je namenjen za 4 osobe. Budite sigurni da ćete biti oduševljeni. Ukoliko ne volite ljuto, ljutu papriku možete izbaciti iz recepta.
Bila ljuta ili ne ova riblja čorba ostavlja pozitivan utisak.
Sastojci
- 1 kg rečne ribe (šaran, som, deverika, amur)
- 4 glavice crnog luka
- 3 šargarepe
- 1 manji celer
- 500 ml soka od paradajza
- 1 šoljica maslinovog ulja
- 200 ml belog vina
- so
- biber u zrnu
- 1 suva ljuta paprika
- peršun
- 1 kesica začina za riblju čorbu
- 2 lovorova lista
Sastojci (za zapršku)
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica slatke paprike
- malo maslinovog ulja

Način pripreme
Očistiti, iseći glavu i repove i iseći ribu na veće komade.
Sitno iseckati povrće i dinstati na maslinovom ulju dok se ne sjedini i poprimi kašasti izgled.
Dodati meso u komadima, naliti 2 litra vode, dodati paradajz, belo vino i začine. Kuvati sat vremena na srednje jakoj vatri. Ne mešati preterano čorbu kako se ne bi raspala riba.
Pred kraj kuvanja napraviti laganu zapršku od brašna, slatke paprike i ulja tako što ćete u zagrejano ulje staviti 2 kašike brašna i kašičicu aleve paprika, upržiti na laganoj vatri i paziti da ne zagori.
Dok čorba vri lagano sipati zapršku, promešati i smaniti temperaturu. Kuvati još pet minta.
NAŠA PREPORUKA: Čorba od mesa krabe i špargle
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter