Spoj neodoljivog ukusa

Ukoliko ste ljubitelj interesantnih mešavina ukusa, ovo je pravi recept za vas!

Za sve one koji vole ribu i morske plodove, a pritom i da obraduju nepce sa novim ukusima, riba sa roštilja sa sosom od breskvi je prava poslastica za vaše nepce. Recept koji možete da isprobate u nastavku je dovoljan za šest osoba, a naravno na vama je da dodate ili oduzmete namirnica, onako kako vam najviše odgovara za ovaj specijalitet.

Sastojci

  • 2 konzerve od po 400 gr breskvi
  • 1/2 šolje mango čatnija
  • 2 kašike iseckanog peršuna
  • 2 kašike iseckanog mladog luka
  • 2 kašike iseckanih rotkvica
  • 1/4 kašičice kima u prahu
  • crvena ljuta papričica
  • 6 fileta ribe do 200 gr
  • 2 kašike maslinovog ulja
riba sa roštilja

Način pripreme

Ostavite sa strane 6 parčica breskvi.

Ostatak ocedite i pomešajte sa čatnijem, peršunom, mladim lukom, rotkvicama, kimom i ljutom paprikom. Izgrilujte ribu.

Stavite je na tanjir, pored parčeta ribe stavite parče breskve a odozgo stavite mešavinu od breskve i čatnija.


 

NAŠA PREPORUKA: Škampi i šampinjoni na grčki način

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter