Pripremite lososa na tri fantastična načina

Spremanje upravo ulovljene ribe je prava poslastica. Miris je predivan, ukus neponovljiv, a meso je bogato. Naravno, ukoliko nemate svežu ribu možete koristiti i onu koju ste kupili u prodavnici.

Recepti za pripremu svežeg lososa su raznovrsni, jednostavni, a veoma ukusni. Za pripremu ovog recepta pored osnovnih sastojaka, potrebni su vam briketi, mala rešetka od roštilja i aluminijumska folija.

Sastojci

  • 12 fileta crvenog lososa
  • marinada

Sastojci (za marinadu od limuna i mirođije)

  • 1/2 šolje biljnog ulja
  • 2 kašike soka od limuna
  • 1 kašika vorčester sosa
  • 1 kašika mirođije
  • 1 ipo kašičica vlasca
  • 1 kašičica peršuna
  • 1/4 kašičice bibera

Sastojci (za marinadu od meda i bosiljka)

  • 1 ipo šolja svežeg bosiljka
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike soka od limuna
  • 2 kašike meda
  • 1 ipo kašika soli i bibera

Sastojci (za marinadu od tri sosa)

  • 1/3 šolje maslinovog ulja
  • 1/3 šolje soja sosa
  • 2 kašike roštiljsokog sosa
  • 2 kašike vorčester sosa
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika suvog estragona
Recept za pripremu svežeg lososa

Način pripreme

Napravite marinade tako što ćete izmešati sastojke. Sastojci za svaku od ponuđenih marinada dovoljni su za pripremu 4 fileta lososa.

Premažite filete marinadama i ostavite u frižideru do sat vremena.

Zapalite vatru od briketa.

Stavite filete na rešetku roštilja tako da im kožica bude okrenuta ka vatri. Ukoliko vam je ostalo malo marinade, premažite opet filete i pokrijte aluminijumskom folijom.

Pecite filete 15 do 20 minuta na roštilju.

Odmah poslužite uz salatu po izboru.


 

NAŠA PREPORUKA: Salata od kinoe i badema sa lososom

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter