Savršen obrok za savršen izlet
Roštilj je uvek savršen izbor kada su druženja u prirodi u pitanju. Jedan od izbora namirnica kada se radi o roštilju mogu biti junetina i povrće.
Ražnjići od junetine i povrća uneće nešto inovativno u vašu pripremu roštilja. Ovo što razlikuje ove ražnjiće je upravo način pripreme. Tajna je u marinadi i začinima što junetini daje neverovatan ukus i aromu.
Oduševićete vaše prijatelje i poslužiti im nešto zaista kvalitetno i ukusno. Vaši ražnjići će biti zvezde izleta.
Sastojci
- 1/2 šolje paradajz sosa
- 3 kašike meda
- 2 kašike sirćeta
- 1 ipo kašika belog luka u prahu
- 1 ipo kašičica đumbira
- 3/4 šolje ulja
- 1 iseckani mladi luk
- 2 kg junetine bez kostiju isečene na kockice veličine 2,5 cm
- 3 crvene paprike iseckane na komade od 2,5 cm
- 2 ljute papričice
- 2 krasravca
- 2 crvena luka isečena na kriške
- 8 dugačkih ražnjića
- 2 kašike crnog susama

Način pripreme
U veliku plastičnu kesu za hranu stavite meso, paradajz sos, med, sirće. đumbir, beli luk i ostavite da se marinira u toku noći.
Ocedite meso i nabodite naizmenično komadiće mesa i povrća na ražnjić. Pecite na roštilju 16 do 18 minuta.
Ovaj recept je dovoljan za 8 osoba.
NAŠA PREPORUKA: Tri recepta za ljutu i začinjenu piletinu
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter