Savršen obrok za savršen izlet

Roštilj je uvek savršen izbor kada su druženja u prirodi u pitanju. Jedan od izbora namirnica kada se radi o roštilju mogu biti junetina i povrće.

Ražnjići od junetine i povrća uneće nešto inovativno u vašu pripremu roštilja. Ovo što razlikuje ove ražnjiće je upravo način pripreme. Tajna je u marinadi i začinima što junetini daje neverovatan ukus i aromu.

Oduševićete vaše prijatelje i poslužiti im nešto zaista kvalitetno i ukusno. Vaši ražnjići će biti zvezde izleta.

Sastojci

  • 1/2 šolje paradajz sosa
  • 3 kašike meda
  • 2 kašike sirćeta
  • 1 ipo kašika belog luka u prahu
  • 1 ipo kašičica đumbira
  • 3/4 šolje ulja
  • 1 iseckani mladi luk
  • 2 kg junetine bez kostiju isečene na kockice veličine 2,5 cm
  • 3 crvene paprike iseckane na komade od 2,5 cm
  • 2 ljute papričice
  • 2  krasravca
  • 2 crvena luka isečena na kriške
  • 8 dugačkih ražnjića
  • 2 kašike crnog susama
Ražnjići od junetine i povrća

Način pripreme

U veliku plastičnu kesu za hranu stavite meso, paradajz sos, med, sirće. đumbir, beli luk i ostavite da se marinira u toku noći.

Ocedite meso i nabodite naizmenično komadiće mesa i povrća na ražnjić. Pecite na roštilju 16 do 18 minuta.

Ovaj recept je dovoljan za 8 osoba.


 

NAŠA PREPORUKA: Tri recepta za ljutu i začinjenu piletinu

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter