Žuto braon pirinač za svaku priliku
Za sve ljubitelje pirinča predstavljamo ukusnu mešavinu namirnica koja za rezultat daje brz i veoma ukusan obrok koji može da bude idealan kao dodatak glavnom jelu.
Ovo je recept za pirinač sa jajima, veoma je jednostavan za pripremu i količina je dovoljna za dve osobe.
Sastojci
- 2 šolje skuvanog i ohlađenog pirinča
- 2 umućena jajeta
- 4 mlada luka isečena na tračice
- iseckan luk, paradajz i krastavac
Sastojci (za preliv)
- 1 ipo kašika soja sosa
- so i biber po ukusu

Način pripreme
Zagrejte kašiku, dve ulja u voku, dodajte luk i pržite ga dok ne porumeni. Nakon što se isprži izvadite ga iz voka.
Sada u još uvek zagrejano ulje stavite pirinač, sipajte preliv i pržite tri minuta. Sipajte jaja i sačekajte da se isprže. Pirinač bi trebalo da postane žuto braon boje, prekriven jajima.
Pospite luk preko i poslužite.
NAŠA PREPORUKA: Švedske ćufte
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter