Žuto braon pirinač za svaku priliku

Za sve ljubitelje pirinča predstavljamo ukusnu mešavinu namirnica koja za rezultat daje brz i veoma ukusan obrok koji može da bude idealan kao dodatak glavnom jelu.

Ovo je recept za pirinač sa jajima, veoma je jednostavan za pripremu i količina je dovoljna za dve osobe.

Sastojci

  • 2 šolje skuvanog i ohlađenog pirinča
  • 2 umućena jajeta
  • 4 mlada luka isečena na tračice
  • iseckan luk, paradajz i krastavac

Sastojci (za preliv)

  • 1 ipo kašika soja sosa
  • so i biber po ukusu
prinač sa jajima

Način pripreme

Zagrejte kašiku, dve ulja u voku, dodajte luk i pržite ga dok ne porumeni. Nakon što se isprži izvadite ga iz voka.

Sada u još uvek zagrejano ulje stavite pirinač, sipajte preliv i pržite tri minuta. Sipajte jaja i sačekajte da se isprže. Pirinač bi trebalo da postane žuto braon boje, prekriven jajima.

Pospite luk preko i poslužite.


 

NAŠA PREPORUKA: Švedske ćufte

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter