Ovim jelom zavolećete ribu
Som je riba koja spada u ribu bez mnogo sitnih kostiju, a sa mnogo mesa, te su s toga prženi fileti soma odlični za one koji ne uzivaju u mesu ribe jer ne vole da se bore sa kostima.
Meso soma je moguće obraditi i prilagoditi na najrazličitije načine. Može se peći na roštolju, pržiti, kuvati, dinstati. Zdravo je i hranljivo, sa malo masti, kalorija i natrijuma, bez ugljenih hidrata a bogato je proteinima.
Sastojci
- 3/4 šolje kukuruznog brašna
- 1/4 šolje pšeničnog brašna
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica ljute paprike
- 1/4 kašičice belog luka u prahu
- 4 fileta soma
- maslinovo ulje
Sastojci (za preliv)
- 1 šolja jogurta
- 100 gr kisele pavlake
- pola kašičice ruzmarina
- 1 sveži krastavac
- sok od pola limuna

Način pripreme
Pomešajte kukuruzno i pšenično brašno, so, ljutu papriku i beli luk u prahu. Uvaljajte filete u brašno.
Pržite filete u vrelom ulju dok ne porumene, oko 5, 6 minuta, sve zavisi od veličine. Kada se isprže stavite ih na papirni ubrus da se ocede.
Sjedinite jogurt i pavlaku, dodajte ruzmarin i sitno isečen krastavac. Prelijte sokom od limuna i po želji posolite.
Servirajte filete i preliv. Filete možete poslužiti tako što ćete ih posuti seckanim persunom i preliti pripremljenim prelivom.
NAŠA PREPORUKA: Riba sa roštilja sa sosom od breskvi
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter