Ovim jelom zavolećete ribu

Som je riba koja spada u ribu bez mnogo sitnih kostiju, a sa mnogo mesa, te su s toga prženi fileti soma odlični za one koji ne uzivaju u mesu ribe jer ne vole da se bore sa kostima.

Meso soma je moguće obraditi i prilagoditi na najrazličitije načine. Može se peći na roštolju, pržiti, kuvati, dinstati. Zdravo je i hranljivo, sa malo masti, kalorija i natrijuma, bez ugljenih hidrata a bogato je proteinima.

Sastojci

  • 3/4 šolje kukuruznog brašna
  • 1/4 šolje pšeničnog brašna
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica ljute paprike
  • 1/4 kašičice belog luka u prahu
  • 4 fileta soma
  • maslinovo ulje

Sastojci (za preliv)

  • 1 šolja jogurta
  • 100 gr kisele pavlake
  • pola kašičice ruzmarina
  • 1 sveži krastavac
  • sok od pola limuna
Prženi fileti soma

Način pripreme

Pomešajte kukuruzno i pšenično brašno, so, ljutu papriku i beli luk u prahu. Uvaljajte filete u brašno.

Pržite filete u vrelom ulju dok ne porumene, oko 5, 6 minuta, sve zavisi od veličine. Kada se isprže stavite ih na papirni ubrus da se ocede.

Sjedinite jogurt i pavlaku, dodajte ruzmarin i sitno isečen krastavac. Prelijte sokom od limuna i po želji posolite.

Servirajte filete i preliv. Filete možete poslužiti tako što ćete ih posuti seckanim persunom i preliti pripremljenim prelivom.


 

NAŠA PREPORUKA: Riba sa roštilja sa sosom od breskvi

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter