Odličan izbor za prolećne dane
Prolećna salata sa čipsom od krompira odličan je izvor vitamina. Ono što je važno je to da ćete jesti čips bez masnoća koji je ukusan i hrskav baš kao onaj kupovni.
Ako želite da se zabavite, a ujedno i da pojedete zdrav i ukusan obrok odaberite ovu prolećnu čips salatu koju možete pripremiti svojim bližnjima i umesto standardnog čipsa uz film im poslužiti baš nju.
Sastojci
- 4 srednja krompira
- 1/2 šolje majoneza ili pavlake sa malim procentom masnoće
- 1/2 šolje jogurta sa malim procentom masnoće
- 1/4 iseckanog peršuna ili sveže nane
- 1 manja zelena salata
- 1 jabuka sečena na tanke kriške
- 1 krastavac
- 50 gr suvog grožđa
- 50 gr pečenog indijskog oraha
- 1/2 kašičice kima
- 1/4 kašičice mlevene crvene ljute paprike
- 2 kašike maslinovog ulja

Način pripreme
Krompir isecite na tanke listice. Poređajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 170 stepeni dok ne postane hrskav. Pripremljeni čips ostavite sa strane.
Za preliv pomešajte majonez ili pavlaku, jogurt, iseckan peršun i svežu nanu, zelenu salatu, na listiće isečen krastavac, suvo grožđe, pečene indijske orahe, kim, tucanu ljutu papriku i maslinovo ulje. Sve dobro promešajte.
Poslužite čips zajedno sa prelivom i tanko iseckanom jabukom.
NAŠA PREPORUKA: Salata od kinoe i badema sa lososom
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter