Odličan izbor za prolećne dane

Prolećna salata sa čipsom od krompira odličan je izvor vitamina. Ono što je važno je to da ćete jesti čips bez masnoća koji je ukusan i hrskav baš kao onaj kupovni.

Ako želite da se zabavite, a ujedno i da pojedete zdrav i ukusan obrok odaberite ovu prolećnu čips salatu koju možete pripremiti svojim bližnjima i umesto standardnog čipsa uz film im poslužiti baš nju.

Sastojci

  • 4 srednja krompira
  • 1/2 šolje majoneza ili pavlake sa malim procentom masnoće
  • 1/2 šolje jogurta sa malim procentom masnoće
  • 1/4 iseckanog peršuna ili sveže nane
  • 1 manja zelena salata
  • 1 jabuka sečena na tanke kriške
  • 1 krastavac
  • 50 gr suvog grožđa
  • 50 gr pečenog indijskog oraha
  • 1/2 kašičice kima
  • 1/4 kašičice mlevene crvene ljute paprike
  • 2 kašike maslinovog ulja
Prolećna salata

Način pripreme

Krompir isecite na tanke listice. Poređajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 170 stepeni dok ne postane hrskav. Pripremljeni čips ostavite sa strane. 

Za preliv pomešajte majonez ili pavlaku, jogurt, iseckan peršun i svežu nanu, zelenu salatu, na listiće isečen krastavac, suvo grožđe, pečene indijske orahe, kim, tucanu ljutu papriku i maslinovo ulje. Sve dobro promešajte.

Poslužite čips zajedno sa prelivom i tanko iseckanom jabukom.


 

NAŠA PREPORUKA: Salata od kinoe i badema sa lososom

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter