Kremaste i neodoljive

Princes krofne za mnoge domaćice predstavljaju nešto sa čim se radije ne bi susretale u svojim kuhinjama. Neke ovaj kolač smatraju prezahtevnim za pripremu, a zapravo nije tako.

Tajna je u dobrom receptu i pravilnom pečenju kolača. To znači da pored dobrog recepta veoma je važno i kako pečemo ovu poslasticu. Tačnije sve što princes krofne zahtevaju je nikako ne otvarati rernu do samog kraja.

Sastojci (za testo)

  • 200 gr brašna
  • 100 ml ulja
  • 6 jaja
  • 200 ml vode
  • 1 kašičica šećera
  • prstohvat soli

Sastojci (za fil)

  • 1 l mleka
  • 4 jaja
  • 10 kašika šećera
  • 5 punih kašika brašna
  • 4 vanil šećera
Princes krofne

Način pripreme

U šerpu sipajte vodu, ulje i so. Kada provri dodajte brašno. Mešajte sve dok ne počne da se odvaja od šerpe.

Ostavite da se ohladi pa mikserom dobro umuite. Dodajte jedno po jedno jaje sve vreme muteći.

Kada je testo umućeno, ovom smesom napunite špric, obložite pleh papirom za pečenje i formirajte krofnice. Vodite računa da ne budu prevelike i pravite razmak između njih.

U zagrejanoj rerni na 200 stepeni pecite ktofne oko 25 min i nikako ne otvarajte rernu jer će krofne spasti ukoliko nisu pečene.

U šerpu sipajte 800 ml mleka, šećer i vanil šećer da provri. U drugu posudu umutite jaja i dodajte 200 ml preostalog mleka, sipajte brašno i umutite tako da nema grudvica.

Kada mleko provri dodajte smesu od brašna, jaja i mleka i kuvajte dok ne dobijete gust fil.

Kada su se krofne ohladile, presecite ih na pola i filujte takođe ohladjenim filom. Krofne dekorišite šećerom u prahu.


 

NAŠA PREPORUKA: Čokoladni čizkejk

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter