Bundeva kao super zdrava hrana

Bundeva sadrži snažne antioksidante poznate pod nazivom karotenodi koji smanjuju rizik od pojave mnogobrojnih vrsta karcinoma i srčanih oboljenja. S toga je treba uvrstiti u ishranu.

Poslastice od bundeve su mnogobrojne. Sigurno ste probali neki od recepata sa ovim super povrćem, ali palačinke i mafine sa bundevom biste svakako trebali da isprobate. Budite sigurni da ćete uživati.

Sastojci (za mafine sa bundevom)

  • 1/3 šolja butera ili margarina
  • 1 šolja braon šećera
  • 2 jajeta
  • 1 šolja bundeve
  • 1/4 šolje mleka
  • 2 šolje brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica cimeta
  • 1/2 kašičice đumbira
  • 1/4 kašičice muskatnog oraščića
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/4 kašičice sode

Način pripreme

Zagrejte rernu na 170 stepeni. U velikoj činiji umutite buter i braon šećer. Umutite jaja, obarenu bundevu i mleko i pomešajte sa buterom. U maloj činiji pomešajte suve sastojke pa dodajte u prethodno umućenu mešavinu. Pecite 20 do 25 minuta.

Poslastice od bundeve

Sastojci (za palačinke sa bundevom)

  • 2 ipo šolje brašna
  • 1 šolja mlaćenice
  • 1 kašičica soli
  • 2 ipo kašičice sode
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 šolje bundeve

Način pripreme

Izmerite brašno i dodajte ostale suve sastojke. Sipajte mlaćenicu i obarenu bundevu. Dobro izmešajte ili umutite mikserom. Pecite u tiganju dok ne porumeni.


 

NAŠA PREPORUKA: Čorba od bundeve

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter