Bundeva kao super zdrava hrana
Bundeva sadrži snažne antioksidante poznate pod nazivom karotenodi koji smanjuju rizik od pojave mnogobrojnih vrsta karcinoma i srčanih oboljenja. S toga je treba uvrstiti u ishranu.
Poslastice od bundeve su mnogobrojne. Sigurno ste probali neki od recepata sa ovim super povrćem, ali palačinke i mafine sa bundevom biste svakako trebali da isprobate. Budite sigurni da ćete uživati.
Sastojci (za mafine sa bundevom)
- 1/3 šolja butera ili margarina
- 1 šolja braon šećera
- 2 jajeta
- 1 šolja bundeve
- 1/4 šolje mleka
- 2 šolje brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica cimeta
- 1/2 kašičice đumbira
- 1/4 kašičice muskatnog oraščića
- 1/4 kašičice soli
- 1/4 kašičice sode
Način pripreme
Zagrejte rernu na 170 stepeni. U velikoj činiji umutite buter i braon šećer. Umutite jaja, obarenu bundevu i mleko i pomešajte sa buterom. U maloj činiji pomešajte suve sastojke pa dodajte u prethodno umućenu mešavinu. Pecite 20 do 25 minuta.

Sastojci (za palačinke sa bundevom)
- 2 ipo šolje brašna
- 1 šolja mlaćenice
- 1 kašičica soli
- 2 ipo kašičice sode
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 šolje bundeve
Način pripreme
Izmerite brašno i dodajte ostale suve sastojke. Sipajte mlaćenicu i obarenu bundevu. Dobro izmešajte ili umutite mikserom. Pecite u tiganju dok ne porumeni.
NAŠA PREPORUKA: Čorba od bundeve
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter