Laka i ekonomična jela
Nemate mnogo vremena, a ni novca? Jaja pristižu u pomoć.
Poširana jaja sa povrćen spadaju u laka, a sa druge strane ekonomična jela. Kada niste u mogućnosti kako vremenski, tako i zbog novca da pripremite obrok koji će zasititi vaše apetite, tada jaja priskaču u pomoć.
Većina jela sa jajima su laka za pripremu i ne iziskuju mnogo novca. Pritom su jaja hranljiva a ne goje. Odličan su izvor proteina a znatno su jeftinija od drugih namirnica koje imaju proteina u sebi.
Sastojci
- 3 šolje seckanih cvetova brokolija
- 1/2 šolje crvene paprike
- 1/2 šolje crnog luka
- 3 kašike vode
- 1 kašika paste od belog luka
- 4 kriške paradajza
- 2 zemičke isečene na pola i istostirane
- 4 poširana jajeta
- 1/2 ili 1 šolja mocarele

Način pripreme
U manjem tiganju ispržire brokoli, papriku, luk, vodu i pastu od belog luka. Poklopite i pržite 5 do 8 minuta. Stavite krišku paradajza na zemičku. Preko nje stavite povrće a onda poširano jaje preko svega. Na kraju stavite sir.
Za poširana jaja u šerpu sipajte 5 do 6 cm vode i pustite da provri. Smanjite temperaturu i sipajte jaja koja ste pre toga razbili i stavili u neku šolju.
Kuvajte dok se belance ne stvrdne a žumance počne da zgušnjava ali ne sme biti tvrdo.. Izvadite jaja uz pomoć kašike sa rupicama.
NAŠA PREPORUKA: Rolnice od špargli i sira
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter