Mekane i sočne za svaku priliku

Pljeskavice od tunjevine sa sosom od limuna i mirođije su još jedan od niza recepata koji nam pomažu da održimo svoju težinu pod kontrolom.

Ove pljeskavice su odlične i hladne i tople. Mogu da budu i ručak za poneti. Možete ih jesti uz bilo koje povrće, sa hlebom po izboru ili bez njega. Svakako su ukusne i kada ih jednom probate rado ćete ih spremati ponovo.

Sastojci

  • 350 gr tunjevine
  • 3/4 šolje hlebnih mrvica
  • 1/4 šolje mlevenog mladog luka
  • 1 jaje
  • 1/2 šolje obranog mleka
  • 1/2 kašičice rendane limunove kore
  • sos od limuna i mirođije
  • 1/4 šolje pilećeg bujona
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1/4 kašičice sušene mirođije
Pljeskavice od tunjevine

Način pripreme

U velikoj činiji pomešajte tunjevinu, hlebne mrvice, mladi luk, jaje, mleko i koricu limuna. Pobrašnjenim rukama formirajte pljeskavice.

Podmažite i zagrejte tiganj u kome ćete ih pržiti. Pržite pljeskavice po 3 minuta sa svake strane.

Za pripremu sosa pomešajte sve sastojke i zagrevajte na srednjoj temperaturi dok se ne zagreje. Dodajte malo brašna da bi se sos zgusnuo.

Sipajte sos preko pljeskavica i poslužite.

Dovoljno za 4 do 6 porcija.


 

NAŠA PREPORUKA: Tunjevina sa testeninom i rukolom

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter