Mekane i sočne za svaku priliku
Pljeskavice od tunjevine sa sosom od limuna i mirođije su još jedan od niza recepata koji nam pomažu da održimo svoju težinu pod kontrolom.
Ove pljeskavice su odlične i hladne i tople. Mogu da budu i ručak za poneti. Možete ih jesti uz bilo koje povrće, sa hlebom po izboru ili bez njega. Svakako su ukusne i kada ih jednom probate rado ćete ih spremati ponovo.
Sastojci
- 350 gr tunjevine
- 3/4 šolje hlebnih mrvica
- 1/4 šolje mlevenog mladog luka
- 1 jaje
- 1/2 šolje obranog mleka
- 1/2 kašičice rendane limunove kore
- sos od limuna i mirođije
- 1/4 šolje pilećeg bujona
- 1 kašika limunovog soka
- 1/4 kašičice sušene mirođije

Način pripreme
U velikoj činiji pomešajte tunjevinu, hlebne mrvice, mladi luk, jaje, mleko i koricu limuna. Pobrašnjenim rukama formirajte pljeskavice.
Podmažite i zagrejte tiganj u kome ćete ih pržiti. Pržite pljeskavice po 3 minuta sa svake strane.
Za pripremu sosa pomešajte sve sastojke i zagrevajte na srednjoj temperaturi dok se ne zagreje. Dodajte malo brašna da bi se sos zgusnuo.
Sipajte sos preko pljeskavica i poslužite.
Dovoljno za 4 do 6 porcija.
NAŠA PREPORUKA: Tunjevina sa testeninom i rukolom
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter