Citrusna piletina za dve osobe
Piletina sa limunom je jelo koje će uneti nešto inovativno kada je u pitanju dosadašnji način pripreme ove vrste mesa.
Ukoliko baš i niste ljubitelj pilećeg mesa ili vam je dosadio jednolični način spremanja istog, budite sigurni da će vas ovaj neobičan recept naterati da promenite mišljenje.
Ovo je ukusno jelo od piletine koje možete pripremiti kod kuće mada je potrebno malo više vremena za pripremu pa ne spada u vrstu jela koje biste mogli da spremate za nenajavljene goste.
Sastojci
- komad pilećih grudi bez kostiju i kožice
- 1/2 šolje kukuruznog brašna
- 3 kašike vode
- 4 umućena žumanca
- so, biber
- iseckani vlašac
- sos od limuna
- 1/2 šolje soka od limuna
- 2 kašičice koncentrata pileće supe
- 2 kukuruznog brašna
- 2 kašike meda
- 2 ipo kašike braon šećera
- 1 kašičica redndanog đumbira
- 1 ipo šolja vode

Način pripreme
Pomešajte sve sastojke u šerpi i zagrejte kok ne provri i zgusne se.
Pileće grudi izrežite na 3-4 parčeta. Istucite ih tučkom za meso.
Stavite kukuruzno brašno u činiju, dodajte vodu i jaja, so i biber.
Umačite parčiće piletine u ovo testo i dobro ocedite.
Pržite dok ne dobiju smeđu boju.
Ocedite na papirnom ubrusu.
Servirajte sa pirinčem, prelijte sosom i ukrasite vlašcem. Po želji možete dodati povrće po izboru.
NAŠA PREPORUKA: Idealan doručak sa avokadom
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter