Isprobajte začinjenu tandoori kuhinju

Tradicionalno, piletina na indijski način se sprema u “tandoor”-u, ovalnoj pećnici sa vatrom na dnu. Temperatura u njoj se podiže postepeno ali bude i viša nego na roštilju. U noj se obično sprema “naan” hleb, kebabi i različite vrste mesa.

Za kućne uslove tandoor nije baš pogodan pa se slična jela mogu napraviti i u rerni ili na roštilju. U indijskim restoranima tandoori meso je crvene boje zahvaljujući prehrambenoj boji koju oni koriste ali nije neophodni sastojak.

Sastojci

  • 2 pileća bela mesa
  • 1 manja činija grčkog jogurta
  • 1 kašičica mlevenog kima
  • 1 kašičica mlevenog korijandera
  • 1 kašičica mlevene kurkume
  • 1/2 kašičice mlevenog đumbira
  • 1/2 kašičice čili praha
  • 1 mali čen belog luka
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika limunovog soka
Piletina na indijski način

Način pripreme

Iseckajte meso na kockice veličine 2 centimetara i ostavite sa strane.

Umešajte začine i beli luk u jogurt. Dodajte i so i limunov sok. Marinirajte oko 20 minuta.

Nanižite parčiće piletine na ražnjić i ispecite ih na roštilju ili u rerni.

Poslužite sa salatom, pitom ili naan hlebom i kriškama limuna, a ako želite jači obrok dodajte i pirinač.


 

NAŠA PREPORUKA: Pileće belo meso u marinadi

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter