Birajte hranu koja radi za vas kada je varenje u pitanju

Broj ljudi koji pate od problema sa varenjem se rapidno uvećava i utiče na kvalitet života.

Prvi korak ka rešenju ovog problema je povećanje unosa voća i povrća, naročito suvog voća poput šljiva, različitih bobica i brusnica. Takođe, hrana koja sadrži vlakna i vitamin D je delotvorna u rešavanju ovog problema.

Evo jedne ideje za recept sa suvim šljivama koji može pomoći pri rešavanju ovog problema. Pileći sote od suvih šljiva izuzetno je ukusno i neobično jelo, a uz to i jako delotvorno kada je ovaj problem po sredi.

Vreme potrebno za pripremu ovog jela je 10 minuta, dok je vreme potrebno za kuvanje sosa 25 minuta.

Sastojci

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 komada pilećih grudi bez kožice
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 1/2 šolje sitno seckanog vlasca
  • 2 čena mlevenog belog luka
  • 1 šolja pilećeg bujona
  • 1/2 šolje seckanih suvih šljiva
  • 1/3 šolje balzamiko sirćeta
  • 1/2 kašičice sušene majčine dušice
  • 1 kašičica belog susama
  • 1 kašičica crnog susama
Pileći sote sa sosom od suvih šljiva

Način pripreme

Zagrejte ulje u tiganju. Piletinu isecite na kockice ili listiće. Posolite i pobiberigte. Stavite je u tiganj i pržite 10 minuta. Prebacite je na tanjire za serviranje. 

Na istom ulju propržite beli luk i vlasac. Dodajte pileći bujon, suve šljive, sirće, majčinu dušicu, biber i so. Neka proključa pa snizite temperaturu i kuvajte dok se sos ne ukuva na količinu jedne šoljice.

Sipajte sos preko piletine, pospite susamom i poslužite.


 

NAŠA PREPORUKA: Hrskavo pileće belo meso sa belim lukom

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter