Birajte hranu koja radi za vas kada je varenje u pitanju
Broj ljudi koji pate od problema sa varenjem se rapidno uvećava i utiče na kvalitet života.
Prvi korak ka rešenju ovog problema je povećanje unosa voća i povrća, naročito suvog voća poput šljiva, različitih bobica i brusnica. Takođe, hrana koja sadrži vlakna i vitamin D je delotvorna u rešavanju ovog problema.
Evo jedne ideje za recept sa suvim šljivama koji može pomoći pri rešavanju ovog problema. Pileći sote od suvih šljiva izuzetno je ukusno i neobično jelo, a uz to i jako delotvorno kada je ovaj problem po sredi.
Vreme potrebno za pripremu ovog jela je 10 minuta, dok je vreme potrebno za kuvanje sosa 25 minuta.
Sastojci
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 komada pilećih grudi bez kožice
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice bibera
- 1/2 šolje sitno seckanog vlasca
- 2 čena mlevenog belog luka
- 1 šolja pilećeg bujona
- 1/2 šolje seckanih suvih šljiva
- 1/3 šolje balzamiko sirćeta
- 1/2 kašičice sušene majčine dušice
- 1 kašičica belog susama
- 1 kašičica crnog susama

Način pripreme
Zagrejte ulje u tiganju. Piletinu isecite na kockice ili listiće. Posolite i pobiberigte. Stavite je u tiganj i pržite 10 minuta. Prebacite je na tanjire za serviranje.
Na istom ulju propržite beli luk i vlasac. Dodajte pileći bujon, suve šljive, sirće, majčinu dušicu, biber i so. Neka proključa pa snizite temperaturu i kuvajte dok se sos ne ukuva na količinu jedne šoljice.
Sipajte sos preko piletine, pospite susamom i poslužite.
NAŠA PREPORUKA: Hrskavo pileće belo meso sa belim lukom
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter