Hrskavo pileće belo meso u medu i limunu

Pileće belo meso u marinadi je možda jedan od najboljih recepata za pripremu najsočnije i najukusnije piletine koju ste ikada probali.

U zavisnosti od sastojaka koji se nalaze u marinadi i samo meso će imati drugačiji ukus. Zato je vrlo važno napraviti pravi izbor pri odabiru.

Recept za pileće belo meso u marinadi je neodoljivo slatko-kiselog ukusa zbog prisustva limuna i meda. Isprobajte ovu kombinaciju jer nećete ostati ravnodušni.

Sastojci

  • 500 gr pilećeg belog mesa
  • 1 manja glavica kupusa
  • 200 gr baby spanaća
  • 3 veće šargarepe
  • 2 limuna
  • 3 kašike susama
  • 4 kašike senfa
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 ravna kašičica bibera
  • 1 kašičica mešavine biljnog začina
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašika meda
Pileće belo meso u marinadi

Način pripreme

Belo meso iseći na tanke šnicle i izlupati.

Napraviti marinadu od senfa, soka od 1 limuna, maslinovog ulja, soli, bibera, mešavine biljnog začina, belog luka u prahu i meda.

Marinadom premazati svaku šniclu i ređati jednu na drugu.

Kada su sve snicle premazane staviti ih u činiju sa marinadom da odstoje par sati u frižideru, a moze i celu noc.

Na teflonskom tiganju peći šnicle, pred kraj dodati susam i vrlo malo propržiti.

Za salatu poslužiti svež baby spanać, izrendanu šargarepu i sitno iseckan kupus. Salatu preliti saftom u kom se meso peklo i sokom od jednog limuna. Po želji posoliti.


 

NAŠA PREPORUKA: Šnicle u pivu

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter