Pet brzih ideja za zdrav doručak

Doručak je najvažniji obrok u toku dana. Neka skorašnja istraživabja su pokazala da žene koje preskaču doručak unesu u proseku 100 kalorija više od onih koje doručkuju!

Ako ujutru pojedete zdrav doručak nivo šećera u krvi će vam biti ujednačen tako da ćete biti bolje raspoloženi i skoncentrisaniji na dnevne aktivnosti.

Kako svi vodimo užurban život vrlo često nam je teško da ujutu nađemo vremena za doručak. Dajemo vam nekoliko ideja kako da pripremite brz doručak koji možete poneti na posao ili jesti tokom puta do vašeg radnog mesta.

1. Integralne žitarice sa obranim mlekom

Dovoljna vam je samo jedna činija i kašika, 1 minut za pripremu i 5 minuta da pojedete. Lep i brz doručak kada ste u žurbi ili kasnite.

2. Voćni šejk

U činiju stavite jogurt od vanile sa malim procentom masnoće. Stavite u njega bilo koje sveže ili zamrznuto voće koje imate u kući.

zdrav doručak

3. Đevrek od integralnog brašna sa buterom od kikirikija i svežim voćem

Istostirajte đevrek pa namžite buterom od kikirikija. Ponesite bananu ili jabuku.

4. Sendvič sa kuvanim jajima

Uvek imajte u frižideru nekoliko tvrdo kuvanih jaja kako biste mogli da napravite sendvič sa jajima pun proteina. Isecite jaja i stavite ih na parče hleba i malo posolite. Možete staviti po želji niskokalorični sirni namaz u kombinaciji sa suvim začinskim biljem.

5. Smuti

Smutiji su izmišljeni za prezaposlene ljude, kako bi u svakom trenutku imali na dohvat ruke brz, jednostavan a zdrav obrok. Sipajte jogurt ili sok u blender i ubacite po izboru bananu ili bobičasto voće. Mogućnosti su nebrojene.

Isprobajte neki od ovih recepata i mnogo ćete se bolje osećati ujutru. Ako dobro započnete dan, manje ćete jesti nepotrebnu hranu i metabolizam će vam raditi savršeno. Više nema izgovora da preskočite doručak, potrebno vam je samo nekoliko minuta da ga napravite.


 

NAŠA PREPORUKA: Njujorški čizkejk

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter