Savršena večera za dvoje

Kada želite da oduševite osobu koju volite, dobar ručak ili večera je pravo rešenje. Nekada niste sigurni za šta da se odlučite, tačnije šta je najbolje spremiti.

Ono što sigurno znate ili bi bar trebalo da znate je šta osoba za koju kuvate voli da jede. Ako je dotična osoba ljubitelj ribe, onda je ovaj recept odličan i nepogrešiv izbor.

Neophodno je samo da prikupite sve potrebne namirnice i da se bacite na posao koji i nije previše zahtevan. Za pripremu ovog jela neće vam trebati preterano kulinarsko umeće. Postupak pripreme je jednostavan i brz.

Pečeni šaran iz rerne je ukusno i niskokalorično jelo tako da može biti i ručak, a i večera. Ne morate brinuti o broju kalorija jer je ovaj recept prilagođen tako da unos kalorija bude minimalan, a stomak sit.

Sastojci

  • 400 gr svežeg šarana
  • 250 gr šampinjona
  • 2 crna luka
  • 2 crvene paprike
  • 2 zelene paprike
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica sitno seckanog ruzmarina
  • 100 gr čeri paradajza

Sastojci (za marinadu)

  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 1 limun
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli
Pečeni šaran iz rerne

Način pripreme

Za pripremu marinade pomešajte beli luk i peršun koji ste dobro usitnili. U mešavinu luka i peršuna dodati sok od jednog limuna, maslinovo ulje i so. Promešati da se so istopi.

Iseći šarana na šnicle debljine 3 cm. Šnicle dobro premazati marinadom sa svih strana i poređati na pleh. Peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni 30 minuta.

Šampinjone i crni luk prodinstati na dve kašike maslinovog ulja. Pred kraj dodati papriku i još vrlo kratko dinstati, tek toliko da paprika omekša. Posuti sitno seckanim ruzmarinom.

Servirati ribu, prilog od šampinjona i povrća i čeri paradajz.


 

NAŠA PREPORUKA: Prženi fileti soma

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter