Pastirska pita na istočnjački način
Pastirska pita je tradicionalno englesko jelo, definitivno jedno od poznatijih kada je Engleska u pitanju. Englezi je prave uglavnom od jagnjećeg, ali se može praviti i od drugih vrsta mesa.
Budući da se za nju zna širom sveta, mnoge zemlje su usvojile ovaj recept, te se ova pita pravi svuda u istom ili izmenjenom obliku.
Pastirska pita na istočnjački način je nešto što ne smete propustiti. Sastojci kao što su čili i pileći bujon u kombinaciji sa ostalim sastojcima pite daju izuzetan ukus.
Sastojci
- 500 gr mlevenog mesa
- 1 ipo kg krompira
- 3 do 4 kašike kečapa
- 2 do 3 kašike Vorčester sosa
- 3 crna luka srednje veličine
- 6 čenova belog luka
- 3 do 4 šolje mešavine povrća (grašak, kukuruz, šargarepa)
- 4 do 6 kašika mleka
- 4 do 6 kašika butera
- 2 kocke za supu od piletine
- 4 do 5 ljutih papričica
- 250 gr iseckanih šampinjona
- 250 gr rendanog sira
- nekoliko listića slanine
- so i biber
Način pripreme
Izdinstajte meso i luk. Kada je meso u pitanju možete koristiti bilo koje (jagnjeće, svinjsko, juneće, ćureće, pileće).
Zatim dodajte Vorčester sos, kockice supe, kečap, povrće, pečurke, sitno iseckane ljute papričice, so i biber.
Skuvajte krompir i napravite pire. Dodajte mleko i buter, so i biber.
Stavite meso u činiju za pečenje.
Odozgo stavite krompir pire, a preko toga listiće slanine.
Pospite rendanim sirom.
Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 210 stepeni od 30 do 40 minuta.
NAŠA PREPORUKA: Švedske ćufte
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter