Napravite sami paštetu od tune

Pašteta od tune je recept koji će zavoleti svi vaši ukućani. Pored toga što za njenu pripremu treba svega 15 minuta, dobićete ukusan, zdrav namaz bez veštačkih dodataka, koji je uvek bolja opcija od kupovnog.

Pašteta od tune vam može biti dobar doručak ili večera, a da pritom vaš unos kalorija bude minimalan. Za sve to vam treba svega nekoliko sastojaka i jedan blender ili štapni mikser kojim ćete napraviti savršeno kremastu paštetu.

Ako ste ljubitelj pikantnog ukusa u paštetu ćete staviti tucanu ili svežu, ljutu papriku. Opet, ako mislite na vaše najmilije i najmlađe opredelićete se za opciju koja nije pikantna i deca će je obožavati, jer svako dete voli paštetu pa mu zato treba pružiti zdrav i siguran obrok.

Pašteta od tune može biti i višenamenski namaz koji ćete mazati na dvopek ili neki drugi hleb koji volite, a možete ga kombinovati i uz druge namirnice kao što je povrće pa tako napraviti zdrav sendvič pun vitamina.

Sastojci

  • 1 konzerva tunjevine
  • 3 kašike kisele pavlake
  • 4 masline
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašika senfa
  • 1 manja glavica crnog ili crvenog luka
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice tucane paprike
Pašteta od tune

Način pripreme

Što se tiče tunjevine ako koristite onu u sopstvenom soku ili u salamuri možete dodati 2 kašike maslinovog ulja. Za tunjevinu u ulju dodavanje nije potrebno.

Sve sastojke stavite u širu činiju i izblendirajte da dobije kremastu, glatku masu i vaša pašteta je spremna.


 

NAŠA PREPORUKA: Ostrige “Kazino”

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter