Napravite originalnu italijansku karbonara pastu
Pasta karbonara, za mnoge omiljena testenina na daleko je poznata i čuvena po svom kremastom sosu zbog koga mnogi padaju u iskušenje da sebe časte duplom porcijom.
Dobru karbonara pastu možete pojesti u pojedinim restoranima italijanske kuhinje ili je možete pripremiti sami. Ovaj fantastičan recept ne odstupa od restoranskog recepta, pa tako ni vaša karbonara neće imati izmenjen kvalitet i ukus od one koju ste jeli u nekom specijalizovanom restoranu italijanske kuhinje.
Sastojci
- 500 gr testenine
- 250 gr suve slanine
- 500 ml neutralne pavlake
- 4 žumanca
- 100 gr parmezana
- 150 gr kačkavalja
- 2 kašike mlevenog bibera
- 2 kašičice soli
- 3 kašičice maslinovog ulja
- 5 čenova belog luka
- 1 kašika bosiljka

Način pripreme
U slanoj vodi skuvati testeninu. Skuvanu testeninu ocediti, a višak tečnosti sačuvati za sos.
Pomešati žumanca sa pavlakom, solju, biberom, bosiljkom, parmezanom i kačkavaljem.
U tiganju na maslinovom ulju propržiti sitno iseckanu slaninu i beli luk. Voditi računa da ne zagori. Kada je slanina propržena dodati skuvane i oceđene špagete i skloniti sa izvora toplote.
U sve to sipati preliv od jaja, pavlake i sira. Dodati i šoljicu vode u kojoj se kuvala testenina sve vreme mešajući kako bi se sir istopio, a sos dobio kremastu teksturu.
NAŠA PREPORUKA: Testenina sa tunjevinom
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter