Napravite originalnu italijansku karbonara pastu

Pasta karbonara, za mnoge omiljena testenina na daleko je poznata i čuvena po svom kremastom sosu zbog koga mnogi padaju u iskušenje da sebe časte duplom porcijom.

Dobru karbonara pastu možete pojesti u pojedinim restoranima italijanske kuhinje ili je možete pripremiti sami. Ovaj fantastičan recept ne odstupa od restoranskog recepta, pa tako ni vaša karbonara neće imati izmenjen kvalitet i ukus od one koju ste jeli u nekom specijalizovanom restoranu italijanske kuhinje.

Sastojci

  • 500 gr testenine
  • 250 gr suve slanine
  • 500 ml neutralne pavlake
  • 4 žumanca
  • 100 gr parmezana
  • 150 gr kačkavalja
  • 2 kašike mlevenog bibera
  • 2 kašičice soli
  • 3 kašičice maslinovog ulja
  • 5 čenova belog luka
  • 1 kašika bosiljka
Pasta karbonara

Način pripreme

U slanoj vodi skuvati testeninu. Skuvanu testeninu ocediti, a višak tečnosti sačuvati za sos.

Pomešati žumanca sa pavlakom, solju, biberom, bosiljkom, parmezanom i kačkavaljem.

U tiganju na maslinovom ulju propržiti sitno iseckanu slaninu i beli luk. Voditi računa da ne zagori. Kada je slanina propržena dodati skuvane i oceđene špagete i skloniti sa izvora toplote.

U sve to sipati preliv od jaja, pavlake i sira. Dodati i šoljicu vode u kojoj se kuvala testenina sve vreme mešajući kako bi se sir istopio, a sos dobio kremastu teksturu.


 

NAŠA PREPORUKA: Testenina sa tunjevinom

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter