Pico de Gallo

Jedno od najpopularnijih vrsta povrća u stvari spada u voćke. Botaničari ga svrstavaju u voće a ljudi ga jedu kao povrće.

Kako god da ga kategorišete, on je ukusan i hranljiv. Sadrži dosta vitamina A and C i kalijuma. Prirodno sadrže malonatrijuma i uopšte ne sadrže holesterol.

Paradajz sos Pico de Gallo je sos od svežeg paradajzakoji se koristi kao umak za tortilja čips ali je odličan prilog i uz ribu, piletinu ili svinjetinu sa roštilja. Pikantnog je ukusa zbog prisustva ljute papričice, a ima i kiselkastu notu koju mu daje limeta.

Sastojci

  • 8 iseckanih paradajza
  • 1/4 šolje crvenog luka iseckanog na sitno
  • 2 mlevene ljute papričice
  • 1/2 šolje seckanog peršuna
  • sok od 1/2 limete
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice mlevenog crnog bibera
Paradajz sos Pico De Gallo

Način pripreme

Pomešajte sve sastojke tako da dobijete gušću i ujednačenu smesu i uživajte.


 

NAŠA PREPORUKA: Bešamel sos

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter