Pico de Gallo
Jedno od najpopularnijih vrsta povrća u stvari spada u voćke. Botaničari ga svrstavaju u voće a ljudi ga jedu kao povrće.
Kako god da ga kategorišete, on je ukusan i hranljiv. Sadrži dosta vitamina A and C i kalijuma. Prirodno sadrže malonatrijuma i uopšte ne sadrže holesterol.
Paradajz sos Pico de Gallo je sos od svežeg paradajzakoji se koristi kao umak za tortilja čips ali je odličan prilog i uz ribu, piletinu ili svinjetinu sa roštilja. Pikantnog je ukusa zbog prisustva ljute papričice, a ima i kiselkastu notu koju mu daje limeta.
Sastojci
- 8 iseckanih paradajza
- 1/4 šolje crvenog luka iseckanog na sitno
- 2 mlevene ljute papričice
- 1/2 šolje seckanog peršuna
- sok od 1/2 limete
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice mlevenog crnog bibera

Način pripreme
Pomešajte sve sastojke tako da dobijete gušću i ujednačenu smesu i uživajte.
NAŠA PREPORUKA: Bešamel sos
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter