Lagana paradajz čorbica bez ulja i brašna
Postoje razne verzije paradajz čorbe, pa tako evo i jedne bez ulja i brašna sa prosom. Bogata je brojnim vitaminima i mineralima neophodnim za pravilno funkcionisanje celokupnog čovekovog organizma.
Ova čorbica je izuzetno hranljiva, a zbog prosa i dodatno zdrava jer ova žitarica u svom sastavu sadrži magnezijum i gvožđe. Zbog toga je idealna za osobe koje boluju od anemije, a preporučuje se i trudnicama.
Za pripremu ove brze čorbice trebaće vam pola sata. Dobićete jedan kremasti užitak, koji osvežava i budi sva vaša čula. Nećete verovati da čorba pripremljena samo na vodi može biti tako okrepljujuća i neodoljivog ukusa.
Sastojci
- 500 ml vode
- 1 l paradajz soka
- 1 glavica crnog luka
- 2 veće šargarepe
- 1 lovorov list
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica soli
- malo vegete
- pola šoljice prosa

Način pripreme
U šerpu sipati vodu, sitno iseckan crni luk i na kolutove isečenu šargarepu. Ostaviti da provri i kuvati 15 minuta. Zatim sipati paradajz sok, sitno iseckan beli luk, začine i proso koji ste prethodno dobro oprali. Smanjiti temperaturu i kuvati sve dok proso ne bude skuvan. Povremeno promešati kako se proso ne bi uhvatio za dno šerpe.
NAŠA PREPORUKA: Čorba od prokelja
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter