Lagana paradajz čorbica bez ulja i brašna

Postoje razne verzije paradajz čorbe, pa tako evo i jedne bez ulja i brašna sa prosom. Bogata je brojnim vitaminima i mineralima neophodnim za pravilno funkcionisanje celokupnog čovekovog organizma.

Ova čorbica je izuzetno hranljiva, a zbog prosa i dodatno zdrava jer ova žitarica u svom sastavu sadrži magnezijum i gvožđe. Zbog toga je idealna za osobe koje boluju od anemije, a preporučuje se i trudnicama.

Za pripremu ove brze čorbice trebaće vam pola sata. Dobićete jedan kremasti užitak, koji osvežava i budi sva vaša čula. Nećete verovati da čorba pripremljena samo na vodi može biti tako okrepljujuća i neodoljivog ukusa.

Sastojci

  • 500 ml vode
  • 1 l paradajz soka
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 veće šargarepe
  • 1 lovorov list
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica soli
  • malo vegete
  • pola šoljice prosa
Paradajz čorba sa prosom

Način pripreme

U šerpu sipati vodu, sitno iseckan crni luk i na kolutove isečenu šargarepu. Ostaviti da provri i kuvati 15 minuta. Zatim sipati paradajz sok, sitno iseckan beli luk, začine i proso koji ste prethodno dobro oprali. Smanjiti temperaturu i kuvati sve dok proso ne bude skuvan. Povremeno promešati kako se proso ne bi uhvatio za dno šerpe.


 

NAŠA PREPORUKA: Čorba od prokelja

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter