Neka vaš današnji ručak bude u znaku paprike
Jela bez mesa ne moraju biti ni neukusna ni komplikovana za pripremu. Zapravo, ona su veoma jednostavna i njihova priprema je brza.
Najčešća kombinacija su jaja, žitarice i povrće jer jaja zamenjuju meso po pitanju proteina. Od mlečnih proizvoda koristi se sir ili mleko.
Paprike i jaja sa senfom su idealan obrok u trenucima kada vam dosadi meso. Sama priprema nije prezahtevna i vaš ručak će s toga biti spreman za tridesetak minuta. Obrok je namenjen za 2 do 4 osobe.
Sastojci
- 300 gr sveže paprike
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 150 gr čeri paradajza
- 1/2 šolja italijanskog preliva za salatu
- 1 kašika senfa
- 4 jaja
- 200 gr sira
- svež peršun
- maslinovo ulje
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašičica mešavine biljnog začina
- 1 kašičica bibera

Način pripreme
U plitkoj šerpi ili tiganju sipajte malo maslinog ulja, a zatim i sitno iseckan crni i beli luk i papriku. Dodajte začine. Dinstajte na umerenoj vatri. Pred kraj dinstanje dodajte čeri paradajz isecen na polovine i još malo izdinstajte.
U međuvrenu u maloj činiji pomešajte preliv i senf.
U izdinstanoj paprici kašikom napravite 4 udubljenja. U svako udubljenje stavite po jedno jaje.
Preko toga poređajte usitnjen sir (bilo da je to mladji ili stariji sir, neki kačkavalj ili pamezan, opredelite se za onaj koji volite).
Poklopite i kuvajte dok se jaja ne ispeku. Sipajte pomešani italijanski preliv i senf i ukrasite peršunom.
NAŠA PREPORUKA: Jaja na kriški hleba
Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter