Neka vaš današnji ručak bude u znaku paprike

Jela bez mesa ne moraju biti ni neukusna ni komplikovana za pripremu. Zapravo, ona su veoma jednostavna i njihova priprema je brza.

Najčešća kombinacija su jaja, žitarice i povrće jer jaja zamenjuju meso po pitanju proteina. Od mlečnih proizvoda koristi se sir ili mleko.

Paprike i jaja sa senfom su idealan obrok u trenucima kada vam dosadi meso. Sama priprema nije prezahtevna i vaš ručak će s toga biti spreman za tridesetak minuta. Obrok je namenjen za 2 do 4 osobe.

Sastojci

  • 300 gr sveže paprike
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 150 gr čeri paradajza
  • 1/2 šolja italijanskog preliva za salatu
  • 1 kašika senfa
  • 4 jaja
  • 200 gr sira
  • svež peršun
  • maslinovo ulje
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašičica mešavine biljnog začina
  • 1 kašičica bibera
Jelo bez mesa

Način pripreme

U plitkoj šerpi ili tiganju sipajte malo maslinog ulja, a zatim i sitno iseckan crni i beli luk i papriku. Dodajte začine. Dinstajte na umerenoj vatri. Pred kraj dinstanje dodajte čeri paradajz isecen na polovine i još malo izdinstajte.

U međuvrenu u maloj činiji pomešajte preliv i senf.

U izdinstanoj paprici kašikom napravite 4 udubljenja. U svako udubljenje stavite po jedno jaje.

Preko toga poređajte usitnjen sir (bilo da je to mladji ili stariji sir, neki kačkavalj ili pamezan, opredelite se za onaj koji volite).

Poklopite i kuvajte dok se jaja ne ispeku. Sipajte pomešani italijanski preliv i senf i ukrasite peršunom.


 

NAŠA PREPORUKA: Jaja na kriški hleba

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter