Ima li išta lepše od slatkog i zdravog doručka

Ako se pitate da li postoji doručak koji može biti u isto vreme i sladak i zdrav, odgovor je da. I ne samo to ovaj doručak napuniće vas energijom i zadovoljiti sve vaše nutritivne potrebe.

Odličan početak dana je ono što će vam ovaj obrok pružiti i najvažnije, posle njega će te se osećati lagano, a ne prejedeno i tromo.

Ovsena kaša od bundeve je recept koji je spreman za par minuta. Pravi se od nekoliko sastojaka koje možete kombinovati i menjati po svom nahođenju i ukusu. Glavne zvezde ovog recepta su naravno ovsene pahuljice i bundeva.

Ovsene pahuljice možete kuvati u kravljem mleku, a ako želite da vasa kaša bude niskokalorična opredelite se za vodu, bademovo ili neko drugo biljno mleko.

Sastojci

  • 1 šolja bundeve
  • 5 kašičica ovsenih pahuljica
  • 1 ipo šolja mleka
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašičica čija semenki
  • 2 kašike suvog grožđa
  • 2 kašike brusnica
  • 5 suvih šljiva
  • 2 kašike lešnika
  • 1 kašika lanenog semena
  • 1 kašika javorovog sirupa
Ovsena kaša od bundeve

Način pripreme

U manju šerpicu stavite bundevu isečenu na kockice, prelijte vodom i kuvajte dok ne omekša. Kada se skuva izvadite iz vode i ispasirajte.

U drugu šerpicu sipajte ovsene pahuljice, čija semenke, mleveni lan, brusnicu i suvo grožđe, prelijte ih mlekom i krčkajte na umerenoj temperaturi neprestano mešajući kako vam se ne bi uhvatilo za šerpu. Vaša ovsena kaša je gotova kada pahuljice upiju svu tečnost.

Izvadite kašu iz šerpe, dodajte ispasiranu bundevu, cimet, suve šljive, lešnik (koji možete iseckati ili izblenirati ako tako volite), prelijte sirupom od javora, promešajte i uživajte u ovom neodoljivo slatkom ukusu.


 

NAŠA PREPORUKA: Pet brzih ideja za zdrav doručak

Pratite nas i na našim društvenim mrežama: Instagram | Facebook | Twitter